Folin målskytt mot Chicago

TT-SPORT

Ishockey. Christian Folin gjorde ett mål och utsågs till en av matchens bästa spelare när hans Los Angeles slog Chicago med 3-1 i NHL-ishockeyn.

Det blev den femte vinstmatchen i rad för Los Angeles. Samtidigt utökades Chicagos förlustsvit till fyra matcher.

Matchen var länge mållös, ända fram till halvvägs in i tredje perioden, då backen Folin bröt 0-0-läget med sitt mål. Christian Folin sköt över Chicago-målvakten Anton Forsbergs plockhandske och gjorde sitt andra mål för säsongen.

– Jag såg att det var två killar framför mig och en av deras killar pressade mig ganska hårt, så jag bara sköt och hoppades på det bästa. Det är kul när den går in. Jag gör inte så många mål, så jag är nöjd, säger Folin om målet, skriver AP.

De tre övriga målen kom under matchens tre sista spelminuter. Los Angeles Dustin Brown och Anze Kopitar gjorde varsitt mål och Jonathan Toews stod för Chicagos enda mål i matchen.

Chicagos Anton Forsberg, som vaktade målet i stället för skadade Corey Crawford, utsågs även han till en av matchens stjärnor efter 21 räddningar.

– Det är lite frustrerande att inte vinna, men jag kan inte göra mer. Jag måste bara fortsätta spela på samma sätt och fokusera på spelet, sa Forsberg efter matchen.

Chicagos Jonathan Toews menar att Forsberg är betydelsefull för laget.

– Han gör allt vi vill att han gör där inne. Vi behöver bara stötta honom och skapa offensiver och se till att han får några vinster, sa lagkaptenen, enligt nhl.com.

TT