Dyvik inte orolig för höjden i debuten

TT-SPORT

Skidor. För första gången ska hon pressa kroppen på hög höjd.

Men Anna Dyvik är inte orolig för det som väntar i Frankrike.

– Det ska bli spännande att se hur jag reagerar, säger hon inför lördagens masstart i La Clusaz.

Något resultatmål finns inte inför världscupdebuten. För 21-åriga Anna Dyvik handlar det mer om känslan när hon väl ger sig ut på masstarten i fristil över 10 km.

– Jag brukar inte ha så många målsättningar. Jag brukar alltid utgå utifrån det jag har att jobba med för dagen, hur kroppen känns och så. Sedan handlar det bara om att göra så gott jag kan, säger hon.

– Jag kan ändå inte påverka resultatet, så det är inget som jag behöver fokusera på.

Ovisst med hög höjd

En sak som Dyvik har funderat på sedan hon fick en plats i landslagstruppen är att tävlingen körs på en högre höjd än vad hon är van vid.

– Jag har inte tävlat på hög höjd tidigare, så det ska bli spännande att se hur jag reagerar, säger hon.

TT: Vad behöver du tänka på?

– Jag kanske inte ska rusa i början, utan försöka känna efter lite hur jag ligger till med mjölksyra och sådant. Man kan ju verkligen åka på en smäll annars, och då tar man sig inte in i mål.

– Man kan ju bli så full på mjölksyra att man inte tar sig framåt. Det försvinner inte. Om man åker på lågland kan det bildas mycket mjölksyra i en uppförsbacke men det försvinner, om man är i bra form, i nästa nedförsbacke. Nu blir lite svårare.

Kort förberedelse

TT: Hur har du förberett dig?

– I måndags fick jag reda på att jag skulle vara med här, så jag har inte hunnit förbereda mig så mycket. Men jag tror det kommer att gå bra. Det här är inget som man behöver göra värsta grejen av. Det blir bra...

TT