En period räckte för Skellefteå

Publicerad 2017-10-07

Ishockey. En blixtrande förstaperiod med två mål räckte. Skellefteå imponerade igen när man slog Malmö med 3-0 på hemmaplan i SHL-ishockeyn.

Trean sattes i tomt mål av Jonathan Pudas på slutet.

– Skönt. Jag har haft några bra lägen tidigare utan att den studsat in, säger nyförvärvet från Brynäs efter sitt första mål i Skellefteåtröjan.

Skellefteå satte sig direkt i förarsätet, tryckte gaspedalen i botten och släppte sedan inte upp den förrän den första perioden var över och det stod 2-0 på resultattavlan. Hemmalaget fortsatte där man slutade matchen mot HV71, med hög intensitet och tryck i anfallszonen. Där höll man sig ofta kvar långa stunder.

1-0 efter 11.49 kom efter ett sådant långt anfall, där Adam Pettersson rundade kassen och kunde trycka in pucken, hans första fullträff för säsongen.

Tvåan kom ett par minuter senare genom Pär Lindholm. Från sargkanten såg Mark Katic sin lagkompis vid bortre stolpen och passade rakt över centrallinjen till en helt ensam Lindholm som enkelt kunde raka in pucken.

Vid båda målen var Malmöbacken Erik Andersson, tidigare i Skellefteå, olycklig. Det första målet kom sedan han tappat klubban och blivit överspelad. Vid tvåan missade han markeringen av målskytten Pär Lindholm.

Skönt mål

Malmö var efter fem omgångar obesegrat efter ordinarie tid, nu var man aldrig riktigt nära att få kontakt.

– Uruselt. Vi gör inget rätt. Det här var vår sämsta match, säger Malmötränaren Peter Andersson.

Med en stark arbetsinsats, framför allt defensivt, av hela laget höll Skellefteå säkert undan efter sin tidiga ledning.

– Tanken är att vi inte ska slå av på takten utan hålla oss till vår gameplan. Vi har pratat om att vi ska vara starka i 60 minuter, då kommer vi att vara svårslagna, säger Jonathan Pudas, som var lättad över att hans egen målnolla nu spräcktes.

Att pucken landade i öppet mål har ingen betydelse.

– Nej, det syns inte i statistiken och är inget som man minns om ett tag. Skönt att målet kom så man slipper tänka på det i fortsättningen.

Blixtrande Holloway

Förra matchen nickade Bud Holloway in ett mål. Nu blev han mållös men prickade målramen två gånger. Framför allt ser poängkungen från säsongen 2012-13 nu ut att vara tillbaka på allvar efter sin skada. Matchoträningen har tidigare lyst igenom, men den här gången slog det gnistor om Holloway som hörde till förgrundsfigurerna på isen.

– Jag missade mycket träning när jag var skadad och det är en process att komma tillbaka. Men det känns bättre och bättre även om jag fortfarande behöver bli både kvickare och starkare med pucken, säger kanadensaren, som kom tillbaka till Skellefteå under slutskedet av den förra säsongen.

Målvakten Joni Ortio bidrog också stort till Skellefteås andra raka hemmaseger genom att spela säkert och hålla säsongens första nolla.

Samtidigt fick Malmö lagets första nolla för säsongen i poängkolumnen.

TT