TT-Sport

Dubbelt tungt för Brynäs

TT-SPORT

Ishockey. Skellefteås Axel Holmström kunde med en säker straff fixa segern, 5-4, mot Brynäs.

En ny huvudtackling på Brynässpelaren Alexander Lindgren blev ett annat dystert resultat av matchen för Gävlelaget.

Matchens lysande stjärna var hemmabacken Tim Heed som gjorde två mål.

– Det kändes nästan som varenda skott jag sköt gick i mål eller styrdes utanför, sade Heed.

Fyra tidigare möten mellan lagen har slutat med lika många Skellefteåsegrar. Men Brynäs, under ledning av nye tränaren Thomas "Bulan" Berglund, är ett annat lag än det som setts under dessa matcher. Brynäs var långa stunder klart hetare än Skellefteå, som åter såg tungt och trögt ut. Det brukar laget göra efter landslagsuppehållens intensiva träningsperioder.

Färsk landslagsback

– Vi har väl varit lite sega efter uppehållen tidigare, men vi vet att vi har igen det sedan. Samtidigt visar det på bra moral och styrka att vi ändå kan vinna, sade Tim Heed, som själv debuterade i Tre Kronor medan de flesta lagkompisarna var hemma och hårdtränade.

– Klart att det var skitkul att testa spel i landslaget. Jag kommer tillbaka med en bra känsla och det är kul att kunna bidra med att göra mål, sade den färske landslagsbacken, som kvitterade Brynäs ledning två gånger om.

Brynäs förstaformation med Bill Sweatt i spetsen var riktigt farlig stundtals i matchen och fick utdelning direkt i sitt första anfall. I en spelvändning kunde Bill Sweatt trampa ifrån sina förföljare och snyggt sätta upp pucken i krysset bakom Skellefteåmålvakten Erik Hanses.

Sedan gjorde Skellefteå 1-1 i numerärt överläge genom Tim Heed. Och så fortsatte det.

Matchstraff på Lindholm

Brynäs gjorde 2-1 genom slovaken Tomas Slovak - Skellefteå kvitterade genom Kirill Kabanov.

Brynäs satte 3-2 i numerärt överläge genom Greg Scott - Skellefteås målfarlige Janne Pesonen kontrade genom att styra in ett skott från Tim Heed.

När Skellefteås Anton Lindholm fick matchstraff för en huvudtackling på Brynässpelaren Alexander Lindgren tog Gävlelaget ledningen på nytt genom Bill Sweatts andra mål för kvällen, men Skellefteås färske landslagsspelare Tim Heed ville inte vara sämre, gjorde även han sitt andra mål i matchen och ordnade med sitt 4-4-mål ordna en mållös förlängning.

Direkt efter matchen var det oklart hur allvarligt skadad Alexander Lindgren blivit.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport