TT-Sport

Bristen på rutin svensk nackdel

TT-SPORT

Stockholm. Många spelare som saknar rutin från kvalmatcher.

Det är en av Erik Hamréns förklaringar till 0-0 hemma mot Irland.

Frågan kom från en tysk journalist som hade svårt att greppa hur ett lag som lyckas gå från 0-4 till 4-4 i Berlin, inte vågade och kunde mer på hemmaplan.

– Ni borde väl ha självförtroende efter den matchen, eller hur? frågade tysken.

– Bra fråga, svarade Hamrén.

Tog en konstpaus - och fortsatte:

– Ett svar kan vara att vi fortfarande är ett oerfaret lag. Fyra, fem av de här spelarna har inte spelat VM-kval tidigare. Några har inte den erfarenheten.

– Kanske var det därför som den första halvleken mot Tyskland inte heller var bra. Det kan vara en förklaring till varför vi inte kom upp i den kvalité vi ville.

– Första 15-20 minuterna var vi ängsliga offensivt och hade svårt att få till det. Som helhet kom vi inte upp i den nivå vi önskat spel- och passningsmässigt.

– Men vi får inte glömma att det finns en motståndare också. Irland har inte förlorat en bortamatch i de två senaste kvalen.

Ser man tillbaka på kvalet är det egentligen enbart den sista halvtimmen mot Tyskland som landslaget spelat som Hamrén vill. Precis som mot Irland tror Hamrén att en bidragande faktor är att han har flera spelare utan större erfarenhet från kvalmatcher.

– Det är ingen ursäkt men en förklaring.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport