Lundqvist bänkas igen mot Chicago

TT-SPORT

Ishockey. Henrik Lundqvist bänkas för fjärde matchen i rad - för att New York Rangers andremålvakt Antti Raanta spelat så bra.

– Jag försöker att inte uppförstora det för mycket, säger hockeystjärnan till Aftonbladet.

Finländaren har hållit nollan i de två senaste NHL-matcherna och får nytt förtroende när Rangers möter Chicago under natten till onsdagen svensk tid.

Aftonbladet pratade med Lundqvist innan det stod klart att han får följa ännu en match från avbytarbåset.

– Vi spelar 82 matcher på en säsong. Det här är en vecka, säger han i intervjun.

– Det är klart att jag funderat en del de senaste dagarna. Jag är en tävlingsmänniska och vill spela, det är inget att hymla om. Men Antti har spelat bra och jag förstår att han får starta. Det handlar om vad som är bäst för laget. Jag får försöka fokusera på det jag kan kontrollera och träna bra och se till att vara redo när jag får chansen igen.

Lundqvist säger att han hade haft svårare att acceptera bänkningen om Raanta inte varit så bra.

– Men han förtjänar att få starta och det är väldigt roligt för honom.

Henrik Lundqvist, 34, blev förstemålvakt i New York Rangers säsongen 2005-2006. Under många år stod han i särklass och fick spela även under tyngre perioder. Nu är konkurrensen hårdare.

– Det finns inga garantier, det kommer ständigt nya hungrigare spelare och alla vill så klart spela. Jag tycker kvaliteten på målvakterna i ligan höjts de senaste åren också. Alla håller hög klass nuförtiden. Så det gäller att fortsätta jobba hårt, man måste vara på topp hela tiden.

TT