Osäkert kring Jansson inför EM-kvalet

Publicerad 2015-03-26

Fotboll. Mikael Antonsson reste hem till Köpenhamn med en trasig ljumske. Tänkte ersättaren Pontus Jansson gick på torsdagens träning omkring i löparskor med en höftböjare som inte mår så bra.

Det öppnar för alternativ nummer 3.

Erik Johansson - som bara har tre landskamper bakom sig.

Förbundskaptenen Erik Hamrén vill vänta till fredagsmorgonen innan han tar beslutet vem som assisterar givne Andreas Granqvist i det svenska mittförsvaret i EM-kvalet senare på kvällen mot Moldavien på Zimbrustadion i Chisinau. Då vet han definitivt om Jansson kan spela.

Men Hamrén konstaterade också:

– Han (Jansson) tränade hela träningen i går (onsdag) men kände av en höftböjare, och det gjorde han i kväll också. Vi hade kunnat chansa men vill inte riskera det. Vi får se. Men tränade han inte nu så är det stor risk att han inte spelar i morgon.

Talar för Johansson

Det mesta talar för att Johansson kastas in i sin första tävlingslandskamp.

Om så sker, är Hamrén inte orolig.

– Erik var strålande under januariturnén, en av våra bästa spelare, inte minst mot ett kvalificerat motstånd som Elfenbenskusten. Pontus gjorde en bra match mot Frankrike och han har den fördelen att han spelat en match med Andreas Granqvist.

– Men jag har stor tillit till båda, även om de inte har många tävlingslandskamper.

Hamrén är van

De senaste åren har förbundskaptenen laborerat flitigt med mittförsvaret, emellanåt medvetet, andra gånger har han varit så illa tvungen på grund av skador.

– Jag börjar bli van i den rollen. Under min tid har det varit mycket ändringar där utan att jag har önskat det.

Andreas Granqvist vill heller inte göra någon större affär av skadorna som drabbat mittbackarna.

– Vi får se vem som spelar, men jag känner en trygghet i mig själv, har bra självförtroende. Det är så pass bra konkurens här så det ska inte vara något bekymmer vem som spelar. Jag tyckte att det fungerade bra med Pontus mot Frankrike, men vi får se vem Erik Hamrén väljer, säger han.

Chisinau, TT:s utsände