Ny motgång för Stenson

Publicerad:
Uppdaterad:

Ash, England. Henrik Stensons berg och dalbana när det gäller golfresultat fortsätter, just nu rakt nedåt. Torsdagens inledande runda i Europatourtävlingen i Kent utanför London slutade med 76 slag, fyra över par och en 134:e plats. Peter Hanson ligger däremot på en delad andraplats.

För Stensons del krävs en rejäl uppryckning under fredagen för att världsfemman inte ska missa kvalgränsen för andra veckan i följd. Stenson själv ville dock inte kalla det någon kris.

– Totalt sett var det inte en så dålig dag. Det var mer ett par dåliga beslut på några av de första hålen men det är ingen kris.

Svensken startade på tionde hålet och gjorde en dubbelbogey två hål senare. En eagle på det åttonde och avslutande hålet räddade dock upp situationen något.

Stenson, som för tre veckor sedan tog karriärens största seger när han vann Players Championship i Florida, är ett av de största namnen i startfältet men det var en annan svensk, Peter Hanson, som stod för den bästa svenska inledningen. Med 66 slag ligger Hanson på delad andraplats, ett slag efter ledande dansken Anders Hansen. Hanson hade sju birdies och en bogey.

Robert Karlsson ligger också bra med på en delad 15:e plats, tre slag bakom ledaren.

TT-Reuters

Publicerad: