Publicerad:
Uppdaterad:

Svensk seger i pinsam VM-match

Publicerad:
Uppdaterad:

Solna. Sverige-Norge, 15-3, var inte tidernas bästa VM-match i bandy.

Det var inte ens en match.

Och borde inte varit VM heller.

Inget ont om lilla Bergshamra IP i Solna, men ska det verkligen spelas VM där?

Omklädningsrummen ansågs inte vara bra nog, så spelarna och domarna tvingades byta om på Råsunda Fotbollsstadion och sedan ta bussen till arenan.

– Jag trodde det skulle ta ett par minuter, men det var betydligt längre än vi trodde. När vi började åka norrut på E4 så började man ana oråd, sade förbundskapten Anders Jakobsson före matchen.

Lagen kom till arenan 40 minuter efter utsatt tid, och matchstarten fick flyttas fram.

Ospelbar is

Väl på plats var de tvungna att gå i en snöig trappa i full utrustning för att ens komma till isen och varken underlaget eller publiksiffran (cirka 750 personer om man räknar snällt) höll den klass man kan förvänta sig i en idrotts största mästerskap.

– Jag tycker inte att det ska spelas VM här. Visst är det lite charmigt, men arenan håller för låg standard. Till och med ljuset var dåligt, sade lagkaptenen Andreas Westh.

Målvakten Andreas Bergwall - som i och för sig gillade att byta om i favoritklubben AIK:s omklädningsrum - var inte heller helt nöjd.

– Isen var helt ospelbar i första halvlek. Hade jag varit VM-general hade jag inte bestämt det här, speciellt inte att låta värdnationen spela här, sade han.

Felparkerade bussar

"Matchen" då?

Jo, Patrik Nilsson petade in sex bollar medan Anders Östling och Joakim Hedqvist gjorde tre - annars var det inget att lägga på minnet.

Den största dramatiken var i stället utanför Råsunda när en av spelarbussarna stod vänd åt fel håll och blockerade den andra.

– Vi backade fram och tillbaka 15 gånger, och fick sedan backa 300 meter för att komma runt Råsunda. Det tog säkert 20 minuter, sade förbundskapten Anders Jakobsson som annars tog på sig att matchen blev försenad.

– Jag är från Sandviken och där tar det fem minuter att ta sig vart som helst, så är det inte här i storstan.

På onsdagen väntar VM:s första "riktiga" match, då Sverige möter Ryssland på Zinkensdamm.

TT: När går bussen?

– Jag ska faktiskt sätta mig ner i kväll och titta på det, sade förbundskaptenen.

TT

Publicerad:
Publicerad: