TT-Sport

Forsberg en förlorare i comebacken

TT-SPORT

Örnsköldsvik. Peter Forsberg var rejält besviken efter sin comeback i Modo-tröjan.

Besviken över att Modo förlorade DM-finalen mot KB 65 inför fullsatta läktare i Bjästa ishall.

Men framförallt besviken över sin egen insats - inte ett enda poäng i matchprotokollet trots att Modo gjorde sju mål.

– Det här var inte alls så här jag ville känna mig efter comebackmatchen. Det kändes inte lika bra i foten som jag hoppats på och jag hade ingen känsla alls i spelet - timingen i spel och passningar var riktigt usel, sade den 35-årige hockeylegenden då han betygsatte sin egen insats.

Peter Forsberg såg betydligt gladare och mer avspänd efter den tuffa träningen i tisdags än efter DM-förlusten på onsdagskvällen.

TT: Känns som om elitserie-comebacken är i fara?

– Det känns inte alls på det sätt som jag hade hoppats på. Men jag har lovat mig själv att ge det hela en ärlig chans. Jag kommer att köra för fullt i en vecka framåt, därefter kommer jag att kunna ge besked. Jag vill vara ärlig mot laget också. Jag kommer inte att vänta med att ge besked ända tills matchen mot Skellefteå nästa torsdag om det inte känns bra, sade den 35-årige hockeylegenden.

En blek figur

De som hade hoppats på att se en ny galaföreställning med Peter Forsberg i huvudrollen i Bjästa ishall blev rejält besviken. Modo-stjärnan gick på tomgång under hela matchen. Tre rätt tama skott var allt han avlossade. De magiska passen som vi vant oss att se från Forsbergs klubba såg de 900 åskådarna i den fullsatta Bjästahallen inte skymten av.

– Det märktes att det var länge sedan jag spelade en match. Jag var inte i närheten av en poäng i dag - inte ens ett andrapass. Jag såg att "Salle" (kedjekamraten Andreas Salomonsson) kastade några ilskna blickar efter mig när jag missade de enklaste passningarna, sade Peter Forsberg.

Petet Forsberg vet av egen erfarenhet att det inte är den lättaste saken i världen att vinna en DM-final i Ångermanland. Han har visserligen ett antal DM-guld med sitt Modo, men har även stått som förlorare i finalen tidigare också.

– Det är inte som en elitseriematch precis. Det är ju inte alls samma fysiska ishockey. Det blir ju inte så att man åker omkring och smäller på i närkamperna och tömmer sig helt i varje byte. Men i dag var jag långt ifrån en elitseriespelare.

Snuvade Modo på guldet

Modo har vunnit 41 DM-guld i Ångermanland. Sedan 2001 har Modo varit givna i DM-finalen och resten av distriktets hockeyklubbar har fått slåss om att utmana distriktets elitseriegiganter.

Som bonus får utmanarna duka upp till årets hockeyfest i sin egen hockeyhall och som extra bonus får man tre bonusmål för varje division i seriesystemet som skiljer laget från Modo. KB 65 som spelar i division ett fick inleda med 6-0. När firma Pettersson - Tommy och Mikael - med totalt 844 matcher tillsammans i Modo-tröjan ordnade ett KB 65-mål i den sjätte minuten tvingades Modo göra minst åtta mål för att vinna finalen. Modo orkade bara med sju - och i förlängningen snuvade Marcus Edlund Modo på guldet när han satte in det avgörande målet bakom Mike Morrison i Modo-kassen.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport