TT-Sport

Leksand Malmös öde igen

TT-SPORT

Leksand. Play off-dramatiken i hockeyallsvenskan kunde inte blivit mer raffinerad, straffar avgjorde vilket lag som skulle ta sista platsen. Det blev Troja, eftersom Malmö för tredje säsongen i rad avslutade säsongen i moll i Leksand.

Malmös segertåg i slutet av hockeyallsvenskan har givit eko i hela Hockeysverige. Men avslutningen av säsongen blev bara en repris på de två tidigare säsongerna. Säsonger som avslutats med att Leksand spelat bort skåningarnas chanser att avancera till elitserien.

Skillnaden mot de två tidigare säsongerna var nu att Malmö inte ens fick chansen att kvalificera sig för kvalserien, det blev inte ens play off.

Men Malmö föll med flaggan i topp - hade rejält stöd av en stor tillrest klack.

Leksand hade 2-1 efter två perioder. Pelle Prestberg hade också ett par dunderchanser att öka på till 3-1 tidigt i sista. I stället kvitterade Tomas Wallgren och tvingade fram förlängning som också blev straffavgörande.

Med en straff kvar ledde Malmö, då kvitterade Mikael Karlberg. Leksands fjärde straff satte Kevin Doell, huvuddomaren Olof Lindqvist visade först att pucken inte var över linjen men ändrade sig efter snabb konferens med linjedomaren. Malmös öde var då i händerna på Carl Söderberg som inte lyckades överlista Jere Myllyniemi för andra gången.

Så för tredje året blev det kastade och avslagna klubbor mot sargkanterna i Ejendals Arena som avslutade säsongen för Malmöspelarna.

Bakom redan kvalserieklara trion Leksand, AIK och Västerås säkrade Mora fjärdeplatsen genom att vinna mycket enkelt hemma mot Mariestad, 11-1. Mora har därmed fördel av hemmaplan i en eventuell tredje match i play off 1 och 2.

Växjö slutade femma, tack vare 4-2 hemma mot Bofors. Då spelade det ingen roll för tabellen att Almtuna vann borta mot Oskarshamn med 3-1.

Det var stökigt värre på isen när AIK vann borta mot Västerås med 5-1. Hela 119 utvisningsminuter utdömdes, inklusive tre matchstraff.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport