TT-Sport

Zlatan missar kvartsfinalreturen

TT-SPORT

Stockholm. Zlatan Ibrahimovic missar kvartsfinalreturen mot Chelsea i Champions League.

– Han kommer inte att spela returmatchen mot Chelsea. Det är omöjligt, säger Paris Saint-Germains ordförande Nasser al-Khelaifi

Det var i mitten av andra halvlek i onsdagens Champions League-kvartsfinalen mot Chelsea som Zlatan Ibrahimovic föll ihop på planen efter en löpning och han tvingades utgå.

– Jag vet inte hur det ligger till än, men det är muskeln. Jag misstänker att det handlar om en sträckning, sade han efteråt i sin app.

Men det är värre än så. Även om det inte är exakt klart vilken skada Ibrahimovic fått så gav PSG:s ordförande Nasser al-Khelaifi ett dyster besked på torsdagen.

– Han kommer inte att spela returmatchen mot Chelsea. Det är omöjligt, sade Nasser al-Khelaifi till RMC Sport.

– Vi väntar på resultaten av undersökningen. Men jag tror att det kommer att ta minst fyra veckor.

Paris Saint-Germain vann hemmamötet med Chelsea med 3-1 och har ett bra läge inför tisdagens retur - även utan Ibrahimovic.

– 3-1 är ett bra resultat att ta med sig, sade Ibrahimovic i sin app efter matchen.

I fjorton år i rad har Zlatan Ibrahimovic jagat den stora klubbtiteln han ännu inte har vunnit - Champions League. Vid 32 års ålder har han nått en nivå han aldrig varit på tidigare som spelare. Han toppar skytteligan i Ligue 1 överlägset med sina 25 mål på 31 matcher - elva fler än lagkamraten Edinson Cavani och Lyons Alexandre Lacazette. Och 40 mål totalt den här säsongen är klubbrekord.

Men nu missar han kvartsfinalreturen och blir han borta i fyra veckor missar han också en eventuell semifinal, de matcherna spelas om tre respektive fyra veckor.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport