TT-Sport

Tungviktsmöte i Champions League

TT-SPORT

Nyon. Real Madrid mot Bayern München - storfavoriterna i Champions League möts redan i semifinalen. Det blev resultatet av dagens lottning.

Atletico Madrid och Chelsea gör upp om den andra finalplatsen.

Niofaldiga mästarlaget Real Madrid mot regerande mästarlaget Bayern München. Tyngre blir det inte i europeisk klubbfotboll för närvarande. Men bara ett av lagen kommer att nå finalen i Lissabon den 24 maj. Innan dess, den 23 och 29 april, gör de upp i semifinal.

– Bayern München är en stor klubb, har individuell och kollektiv kvalitet och har haft en storartad säsong, konstaterar Real Madrids tränare Carlo Ancelotti.

– De är kanske favoriter, men vårt mål är att vinna Champions League och då måste vi slå dem.

Lagen möttes i semifinal för två år sedan. Då vann Bayern München efter straffar innan det blev förlust i finalen mot Chelsea.

Real Madrid vann turneringen senast 2002. För Bayern München är målet att bli det första laget som försvarar Champions League-titeln.

Atletico Madrid är det enda av semifinallagen som inte vunnit Europafotbollens största klubbtitel.

Atlético Madrids belgiske landslagsmålvakt Thibaut Courtois får möta klubben som han är utlånad ifrån. Chelsea vill stoppa det mötet, har till och med skrivit in en sådan klausul i Courtois kontrakt, men i ett pressmeddelande skriver Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) att inget lag får lägga sig i vilka spelare som motståndaren vill ha i sin laguppställning och att sådana skrivningar i kontrakten är ogiltiga. Uefa kommer att straffa försök till att stoppa spelare.

TT-AFP

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport