Hallå där, Jonas Edman...

... sportchef i Svenska skyttesportförbundet. Du är på plats i kroatiska Osijek för EM. Dina förväntningar?

Publicerad:
Uppdaterad:

– Tycker att det ser ganska bra ut faktiskt, men konkurrensen blir tuffare och tuffare.

Hur många svenska medaljer tror du på?

– Tar vi två har vi gjort det bra. Vi har bra förutsättningar att kunna ha ett antal aktiva i final, men har inte satt någon medaljmålsättning. Med de här nya finalerna är det svårt. Det är en helt ny tävlingsform. Innan tog de åtta bästa med sig sina poäng från grundomgången. Nu nollställs allt. Sen är det en utslagningsprocess till två aktiva är kvar. En ganska stor förändring som skett i år.

Vem har Sveriges största chanser till medalj?

– Linda Olofsson är vår absolut bästa skytt för tillfället. Hon har varit i världscupfinaler. Henne tror jag väldigt mycket på. Lotten Johansson har utvecklats väldigt mycket i år och gjort väldigt bra tävlingar på världscupen. Hon ser stark ut. Anna Normann är riktigt bra och har gjort bra resultat på bland annat militära världsmästerskap.

– På herrsidan har vi Sam Andersson som gjort en del riktigt bra resultat i Sverige. Han har inte riktigt fått det här superlyftet internationellt, men har kapacitet för det.

Stockholm. Fakta: Sveriges trupper till skytte-EM:

Gevär: Linda Olofsson, Anna Normann, Lotten Johansson, Marie Enqvist, Elin Åhlin, Sam Andersson, Karl Olsson, Stefan Ahlesved, Anders Brolund, Johan Gustafsson, Marcus Madsen (junior), Henrik Wilander (junior), Jenny Andersson (junior), Ida Andersson (junior).

Pistol: Jan-Olov Danielsson, Jonas Fyrpihl, Jan Jorsäter, Carl Sandberg (junior), Oskar Ekblad (junior), Magnus Palmgren (junior).

Källa: Svenska skyttesportförbundet. (TT)

TT

Publicerad: