Coronafall i Luleå – Leksand tränar inte

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Både Luleå och Leksand har drabbats av coronautbrott i sina SHL-lag. Arkivbild.
Foto: Per Bäckström/TT
Både Luleå och Leksand har drabbats av coronautbrott i sina SHL-lag. Arkivbild.

Coronaviruset fortsätter att spridas hos SHL:s ishockeyklubbar.

Luleå fått ett konstaterat coronafall och flyttar fram sina två kommande matcher.

Leksand, som sedan tidigare haft konstaterad smitta i föreningen, har bekräftat att ytterligare en spelare har testat positivt och att A-laget inte kommer träna tillsammans på drygt en vecka.

Luleåmatcherna som flyttas fram är kvällens bortamatch mot Rögle, samt hemmamatchen mot just Rögle på lördag. Därefter är det speluppehåll i SHL på grund av stundande landslagsupphållet för Karjalaturneringen i Helsingfors.

"Det är den samlade medicinska bedömningen av Luleås och Rögles medicinska team som står till grund för beslutet. Luleå har bekräftade covid-fall inom laget och misstanke om ytterligare fall, därmed skjuts deras två återstående matcher innan uppehållet fram", säger SHL:s sportchef Johan Hemlin till ligans webbplats.

Minst fyra klubbar drabbade

I Luleå har fyra spelare och en ledare blivit sjuka den här veckan. Ett coronafall är konstaterat men alla har inte fått svar på sina covid-19-tester.

Sedan tidigare finns det coronafall i SHL-klubbarna Linköping, Djurgården och Leksand och därför är fyra matcher i torsdagskvällens omgång flyttade.

Leksand, som skulle ha mött Brynäs på bortaplan i kväll, har även meddelat ett ytterligare konstaterat fall av covid-19 i spelartruppen och lördagens hemmamatch mot Frölunda skjuts upp.

Nya speldatum

Sedan i går, onsdag, har laget inte tränat tillsammans och A-lagets verksamhet är pausad över landslagsuppehållet och fram till fredag i nästa vecka, den 6 november, enligt Dalarnas Tidningar.

– Alla träningar är inställda tills vidare, sen får vi se hur läget är då, säger Leksands general manager Thomas Johansson till DT.

Nya speldatum för de senaste uppskjuta SHL-matcherna är: Leksand–Frölunda 16 november, Luleå–Rögle 8 december och Rögle–Luleå 5 januari.

Publicerad: