Skadad Halfvarsson osäker på fortsättning

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix/TT
Calle Halfvarsson. Arkivbild.

En smärtande arm stoppade Calle Halfvarsson från finalpasset i söndagens Tour de Ski-sprint. Nu är det osäkert om han kan tävla vidare i touren.

– Det är väldigt frustrerande. Man lider väldigt mycket med honom för man vet hur hårt han jobbar, säger herrtränaren Mattias Nilsson.

Halfvarsson gav ett fint besked i sprintkvalet när han körde in med nionde bästa tid. Men när det var dags för kvartsfinaler i Lenzerheide stod svensken inte på startlinjen.

– Han upplevde att han hade ont i armen efter målgång och fick ingen bra kontakt, han kände sig svag i den och hade lite ont. Han blev tittad på av fysion här och vi kom fram till att det är säkrast att han inte belastar den mer i dag. I stället får han behandling på den och förhoppningsvis kan det släppa, säger landslagets herrtränare Mattias Nilsson till TT.

Kan kanske fortsätta

Exakt vad det var för skada kunde inte landslagsteamet svara på i anslutning till söndagens tävling. Men det finns fortfarande visst hopp om att Halfvarsson ska kunna köra vidare i touren, som fortsätter med tävlingar i Toblach på tisdag och onsdag.

– Det är förhoppningen. Det är en vilodag i morgon och det finns möjlighet till lite behandling. Så vi vill absolut inte utesluta det, säger Mattias Nilsson.

"Väldigt tråkigt"

Halfvarsson har haft en karriär kantad av sjukdom, skador och brutna lopp och Nilsson förstår 30-åringens frustration efter ännu en besvikelse.

– Han tycker att det är väldigt tråkigt, för han gjorde en väldigt bra prolog och han kände sig stark.

– Jag tror att alla kan leva sig in i hur det är när man har jobbat hårt för något. Man lider väldigt mycket med honom för man vet hur hårt han jobbar. Det är bara att hoppas att det släpper och att han får komma tillbaka så fort som möjligt.

Publicerad: