Inter lånar Moses från Chelsea

Av:  TT-AFP

Victor Moses lämnar Chelsea för Inter. Arkivbild
Victor Moses lämnar Chelsea för Inter. Arkivbild

Inter fortsätter att värva från England. Senaste spelaren att ansluta till den blåsvartrandiga Milanoklubben från Premier League är Victor Moses, meddelar Inter på sin webbplats. Den nigerianske vänsterkantspringaren återförenas därmed med forna Chelseatränaren Antonio Conte. Enligt BBC lånas 29-årige Moses till Inter under återstoden av den här säsongen, och därefter finns en option på att göra övergången permanent.

Victor Moses värvades till Chelsea redan 2012 – men har varit utlånad till andra klubbar under flera perioder, nyligen till turkiska Fenerbahce. 2016–17 var han dock en viktig del i Contes Chelsealag som blev ligamästare.

Efter säsongen 2017–18 blev Conte sparkad från Chelsea och i somras tog han över Inter, som för tillfället ligger på andra plats i Serie A.

I somras anslöt Romelu Lukaku och Alexis Sánchez till Inter från Manchester United, och tidigare i januari värvades även Ashley Young från samma klubb. Inter sägs även vara intresserat av att knyta Tottenhams stjärndansk Christian Eriksen till sig.

Publisert: