Kalla petas från världscupen i Davos

Av:  Hilda Djupenström/TT

Charlotte Kalla. Arkivbild.
Charlotte Kalla. Arkivbild.

Charlotte Kalla behöver få med sig bra resultat för att tas ut till vinter-OS i Peking.

Men nu får hon inte följa med till världscupen i Davos i helgen.

”Det är bara att gilla läget, ladda om och komma igen”, säger Kalla i pressmeddelandet.

Kalla blev 39:a på10 kilometer fritt i Lillehammer i lördags. Sedan petades hon från det svenska förstalaget som slutade tvåa i stafetten.

Nu är det klart att hon inte kör världscuptävlingar i Davos, Schweiz, i helgen.

”Vi har tillsammans lagt en plan som innebär träning på hemmaplan de närmaste tio dagarna”, säger Magnus Ingesson, Kallas tränare, i ett pressmeddelande från Svenska skidförbundet.

”Vet att jag har mer att bjuda på”

En omstart på hemmaplan hoppas han ska räcka för den 34-åriga veteranen, som haft svår att hitta formen efter att hon drabbats av covid-19 förra hösten.

”Charlottes form har tidigare i höst och i början på vintern varit väldigt bra så vi vet att kapaciteten finns”, fortsätter han.

Kalla själv verkar ta beskedet med ro trots att hon behöver göra bra resultat för att komma med till OS i Peking i februari.

”Jag vet att jag har mer att bjuda på och med en kortare träningsperiod hoppas jag att kroppen responderar bra i kommande tävlingar. Det är bara att gilla läget, ladda om och komma igen”, säger Charlotte Kalla i pressmeddelandet.

På damsidan är Moa Lundgren tillbaka i truppen, klar för sin första världscupstart för säsongen. Frida Karlsson och Maja Dahlqvist, som båda inlett säsongen på topp, är självklara namn i truppen, som också Ebba Andersson och Moa Olsson som blev sjua respektive 16:e i Lillehammer i helgen, är uttagen i.

Dessutom får Moa Hansson chansen igen efter att ha lyckats bra i sin världscupdebut förra helgen.

Svensson gör världscuppremiär

På herrsidan gör Oskar Svensson säsongsdebut i världscupen. Sprintspecialisten är tillbaka i slag efter att ha haft problem med ryggen i början av säsongen – medan Marcus Grate, som blev sexa i Lillehammar, står över tävlingarna i Davos på grund av luftvägssymptom.

Jens Burman är även han klar för sin första världscupstart för säsongen och gör bland andra sällskap med Calle Halfvarsson och William Poromaa i herrtruppen.

George Ersson är också uttagen efter att ha världscupdebuterat förra helgen.

På schemat står tävlingar i sprint, fri stil, på lördag och på söndag 10 och 15 kilometer fristil.

Publisert: