Lagergren tillbaka i EM – men Nielsen saknas

avTT

Publicerad:
Albin Lagergren kan spela mot Norge.
Foto: Johan Nilsson/TT
Albin Lagergren kan spela mot Norge.

Jesper Nielsen stoppas av en axelskada, men Albin Lagergren är tillbaka i EM-truppen.

Högernian spelar därmed i handbollsherrarnas måstematch mot Norge i kväll.

Mittsexan Jesper Nielsen fick kliva av med en axelskada mot Portugal och ersätts av Fredric Pettersson i EM-truppen. Tills vidare bor Nielsen kvar med truppen i Malmö, men reglerna om byten gör att han tidigast kan spela igen i en eventuell semifinal.

Sverige utnyttjar nämligen också sitt andra byte i mellanrundan, när Albin Lagergren återkommer till truppen på Jack Thurins bekostnad. Efter att ha rehabiliterat sig från en lättare hjärnskakning är Lagergren klar för spel i det som blir hans andra match i EM-turneringen. 27-åringen har så här långt bara spelat premiären mot Schweiz, vilket var Sveriges bästa match så här långt i EM.

"En toppspelare"

Förhoppningen är att Lagergren kan bli en injektion i Sveriges spel.

– Han är duktig i anfallet för att få flöde på spelet och dessutom den högernia som vi har använt mest de här tre åren. Försvarsmässigt står han också fint, så det är en toppspelare. Sedan har han inte spelat på ett tag, säger förbundskapten Kristján Andrésson.

Han lär behöva en blågul toppinsats för att om möjligt få stopp på hittills obesegrade Norge i Malmö arena. Norrmännen har spelat fin handboll så här långt i EM och den som har glänst allra mest är Sander Sagosen, med sanslösa 34 mål och 28 assist på fyra matcher.

Ostoppbar?

– Det är ingen spelare man stoppar, jag tror knappt jag har sett något landslag eller klubblag göra det de senaste åren. Däremot kan vi bromsa hans framfart, det gäller att vara väldigt fysiska och ge honom lite tid, säger Andrésson.

Det är sedan tidigare klart att den svensk-isländske förbundskaptenen slutar sitt jobb efter EM. Kristján Andrésson hoppas att Sverige ska visa upp en helt annan sida mot Norge än i förlustmatchen mot Portugal i fredags.

– Det är ingen, varken spelare eller ledare, som är glad över den insatsen. Vi vill lämna efter oss ett mycket finare arv än så, säger Andrésson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö