Fury: "Kungen är tillbaka på tronen"

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Isaac Brekken
Britten Tyson Fury hade utlovat seger före mötet med Deontay Wilder – och höll sitt ord.

Han var kaxig före fajten. Och väl i ringen backade Tyson Fury upp pratet med en dominant uppvisning.

– Kungen är tillbaka på tronen, sade han efter att ha knockat världsmästaren. Och nu kan en brittisk superfajt stunda.

Britten Tyson Fury, 31, har gjort sig känd för att, även med boxningsmått mätt, vara bra på att snacka upp sin egen förmåga. När WBC-världsmästarbältet i tungvikt åter stod på spel vid en gala i Las Vegas i natt visade Fury att han även kan leverera det han lovat.

Mötet med den tre år äldre amerikanen Deontay Wilder var i stora perioder aldrig någon kamp. Men få hade nog gissat utfallet bara för några år sedan.

Efter en rad titlar och framgångar i ringen gick nämligen Fury enligt egen utsago in i en depression 2016. Fury ska ha missbrukat så väl alkohol som kokain under en längre period, som sammanföll med anklagelser om att ha dopat sig, och det var osäkert om han skulle återvända till boxningen. I slutet av 2018 släppte dock den brittiska antidopingsbyrån UKAD misstankarna och Fury påbörjade sin väg tillbaka mot toppen.

Andra omgången

Nattens möte mot Deontay Wilder, fortfarande regerande WBC-världsmästare när fajten inleddes, var den andra i ordningen för Fury då första fajten i december 2018 slutade oavgjort.

Wilder inledde den här kampen bäst och satte ett högt tempo i första ronden.

I den andra ronden kunde dock Fury börja använda sin längre räckvidd och matade slag mot Wilder. I den tredje ronden fick Furys kombinationer Wilder att falla i mattan och när väl fjärde ronden började blödde Wilder synligt från ansiktet.

Kastade in handduken

I den femte ronden lyckades Fury återigen få Wilder på fall. I den sjätte fortsatte britten sin attack mot Wilders vänstra sida och väl inne i den sjunde ronden valde amerikanens hörna att kasta in handduken.

– Kvällens bästa boxare vann fajten. Min tränare kastade in handduken men jag önskar att de hade låtit mig fortsätta för jag tror på min försvarsförmåga, jag är en krigare, sade Wilder efter matchen.

Fury var ödmjuk efter vinsten och sade att Wilder visat "attityden hos en mästare".

– Han är en krigare och kommer att komma tillbaka, men kungen är tillbaka på tronen nu, sade han i segerintervjun i ringen.

Brittiskt supermöte?

Spekulationerna kring vad som väntar härnäst började direkt efter Furys triumf. Enligt brittiska BBC finns det en klausul i matchkontraktet som ger Wilder chans på ett returmöte om amerikanen säger så inom 30 dagar. Wilder, som fördes till sjukhus efter fajten, har dock ännu inte uttalat någon sådan önskan.

Eventuellt kan det i stället bli ett brittiskt supermöte i höst. Eddie Hearn, promotor för brittiske tungviktaren Anthony Joshua som innehar WBA-, IBF-, WBO- och IBO-bältena, har på Twitter sagt att Joshua vill ta fajten mot Fury och att matchen "måste bli av i år".

Publicerad: