Östersund söker ny vd – i jobbannons

avTT

Publicerad:
Foto: Per Danielsson/TT
Vd-tjänsten i Östersund är vakant. Arkivbild.

Älskar du fotboll? Har du ett ledarskap som "bygger på en tydlig kommunikation, hög integritet, affärsmässighet och gott omdöme"?

Då kan du bli ny vd och klubbchef i den krisande allsvenska fotbollsklubben Östersunds FK.

ÖFK har nämligen lagt ut en renodlad jobbannons på sin webbplats där tjänsten utannonseras, vilket P4 Jämtland var först att rapportera om.

"Du har förmågan att både se långsiktigt och att 'gräva där du står', går det även att läsa i jobbannonsen. Även att personen som sökes förutsätts ha "ett starkt och 'rakryggat' intresse för föreningens fortsatta utveckling" och "'brinner' för ÖFK:s arbete med hållbarhets- och jämställdhetsfrågor".

Häromdagen avslöjade Aftonbladet att en grupp av klubbens "tyngsta företagare, sponsorer och aktieägare" krävde att Östersunds tillförordnade vd Lennart Ivarsson och ordföranden Bo Ottosson ska ställa sina platser till förfogande inför årsmötet i mars.

– Det har jag redan gjort, sade vd:n Lennart Ivarsson till Aftonbladet.

ÖFK nekades elitlicens av Svenska fotbollsförbundet i november och såg då ut att gå mot nedflyttning från allsvenskan. Men klubben överklagade och fick elitlicensen beviljad, efter att en ambitiös plan för att rädda ekonomin hade presenterats.

Vem som blir ny vd och klubbchef återstår alltså att se. Kanske får ÖFK napp på jobbannonsen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Östersund