Australien rasar över inställda stjärnmatchen

TT-AFP

Publicerad 2022-05-12

Australiska fotbollssupportrar får inte se Lionel Messi, till höger, och Matheus Cunha, till vänster,i en landskamp mellan Argentina och Brasilien. Arkivbild.

Argentina och Brasilien ställer in en planerad fotbollslandskamp i Melbourne den 11 juni. Det får Australien att gå i taket.

– Vi är besvikna och riktigt förbannade, säger Martin Pakula, idrottsansvarig i delstaten Victoria.

Det är Argentina som ställer in landskampen i Australien. Enligt deras ansvarige för evenemanget är landslaget ”inte redo” att resa till Australien.

– Vi är väldigt besvikna och riktigt förbannade. Jag tycker att de är skyldiga australiska fotbollssupportrar en förklaring, den de har gett är inte acceptabel, säger Pakula.

– Det handlar om en match som många här i Melbourne sett fram emot.

Den brasilianska landslagskoordinatorn Juninho Paulista säger att den inställda matchen får stor påverkan på förberedelserna inför VM och vill hitta en ersättningsmatch till den 11 juni, under det enda landslagsfönstret före VM i Qatar som startar den 21 november.

Häromdagen beslutade Internationella fotbollsförbundet Fifa att den avbrutna VM-kvalmatchen mellan Brasilien och Argentina måste spelas om, trots att den inte påverkar ländernas VM-medverkan. Slagsmål bröt ut redan efter sju minuter av matchen i september. Fifa vill att den matchen spelas i september, mot båda ländernas vilja.