TT-Sport

Svenskt silver i skidskyttestafett

TT-SPORT

Pyongchang, Sydkorea. Sveriges mixedlag tog silver vid skidskytte-VM i Sydkorea. Frankrike vann, 6,1 sekunder före Sverige. Tyskland tog bronset, 1,8 sekunder efter Sverige.

I Sveriges lag ingick Helena Jonsson, Anna Carin Olofsson-Zidek, David Ekholm och Carl Johan Bergman.

– Det är fantastiskt, säger Helena Jonsson till SVT.

För två år sedan tog Sverige guld i mixedstafetten i VM. Till torsdagens VM-stafett kom tre fjärdedelar av guldlaget till start. Björn Ferry tvingades avstå på grund av sin förkylning och VM-reserven David Ekholm, som blev överraskande femma i distansloppet i tisdags, gick in som ersättare.

Världsmästarinnan i jaktstart, Helena Jonsson, inledde stafetten. Hon växlade till Anna Carin Olofsson-Zidek som trea, 14 sekunder efter då ledande Norge.

– Jag var så tung i benen sedan loppet i går, men jag visste att Anna Carin skulle jaga ikapp, säger Jonsson till SVT.

Olofsson-Zidek växlade som tvåa, 14 sekunder efter Frankrike.

– Skjutningen gick hyfsat och jag var pigg i början. Men på sista varvet slog klubban till i benen och jag orkade inte hänga med fransyskan i uppförsbackarna, säger hon.

David Ekholm var väldigt nervös inför sin sträcka.

– Jag kunde knappt skjuta stående på inskjutningen för jag var så darrig i benen. Men det släppte när jag kom iväg. Skjutningen har känts bra på träningen, säger Ekholm, som bara var sekunden efter sin fransman när han växlade till Carl Johan Bergman.

Bergman klev i stort sett direkt ur sjuksängen för att köra mixedstafetten. Men han hängde med bra ända till sista skjutningen där Frankrike skaffade sig ett försprång.

TT:s utsända

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport