Rospiggarna tänker fortsätta skrälla

Publicerad:
Uppdaterad:

Oskarshamn. Rospiggarna tippades missa SM-slutspelet. Nu är nykomlingen i semifinal och vill fortsätta skrälla.

– Nu har vi allt att vinna och intet att förlora. Vetlanda har pressen på sig, säger lagledaren Micke Teurnberg.

Under tisdagen körs första omgången i speedwayens semifinalserien där Rospiggarna tar emot Vetlanda och Piraterna tar emot Indianerna. Returerna körs nästa tisdag.

Alla lagen, förutom Rospiggarna, dras med nyligen skadade förare. Vetlanda har världsmästaren Tai Woffinden handskadad och junioren Jacob Thorssell skadade sig vid JSM-finalen i lördags.

– Visst oroar det mej att både Tai och Jacob är borta. Vi hade ett mycket bra och fungerande lag innan Tai blev skadad och Jacob har kört otroligt bra som reserv.

– Men det är bara att gilla läget och köra med de förare som är friska. Jag har fullt förtroende för alla förarna i laget och vi kör för att vinna i Hallstavik, säger Vetlandas Bosse Wirebrand.

Vann i grundserien

Rospiggarna slog Vetlanda hemma med två poäng i grundserien.

– Vi har en formtopp och vi har krigat bra och gav inte bort något i kvartsfinalerna mot Smederna. Vi fortsätter på den vägen, säger Micke Teurnberg.

Flera skador

Motalalaget Piraterna har också manfall. Darcy Ward är avstängd på obestämd tid och Greg Hancock är handskadad efter kraschen i senaste VM-deltävlingen i Gorzow. Piraterna har tagit in Piotr Pawlicki i stället för Hancock.

Indianerna från Kumla har Niels-Kristian Iversen på skadelistan. Han vred till vänsterknäet i kraschen med Hancock i Gorzow och är borta resten av säsongen. Dessutom bröt Cameron Woodward lårbenet i Polen i söndags. Här har Indianerna plockat in britten Scott Nicholls som ersättare.

– Jag tycker det känns positivt, speciellt efter den prestationen vi gjorde hemma mot Dackarna senast. Tycker vi bör ha en bra chans att rubba och slå Piraterna i Motala, säger Indianernas Dalle Andersson-Bäckström.

TT

Publicerad: