TT-Sport

Lindell Vikarby hyllas efter bronset

TT-SPORT

Alpint. Inte bara Jessica Lindell Vikarby ropade "Äntligen" när medaljen var klar. Gratulationerna kom i strid ström efter VM-bronset.

– Hon är välförtjänt av en medalj, säger Anja Pärson till TT.

Jessica Lindell Vikarby har åkt världscup sedan 2002. Många av konkurrenterna som tävlat mot henne under åren var snabba med att skicka hälsningar till svenskan.

Här är några röster om bronset.

Anja Pärson, numera kommentator i SVT:

– Det är grymt. Hon är välförtjänt av en medalj. Vi har åkt nästan lika länge, så jag vet hur hon kämpat. Och nu det här med ryggen. Jag är jätteglad för hennes skull.

Maria Pietilä Holmner, nia i storslalomen:

– Vi gjorde vår första världscup ihop för tolv år sedan. Jag vet hur mycket hon har kämpat, hur tufft hon haft det med ryggen. VI är väldigt nära varandra, då kommer känslorna. Hon är så värd det.

Lindsey Vonn, USA:

– Jag är glad för hennes skull. Hon är en underbar kvinna som jobbat hårt, det är härligt att se henne på pallen i dag. Jag tyckte synd om henne i fjol, när hon tappade storslalomtiteln efter en så jämn säsong. Hon förtjänade verkligen att vara på pallen i dag.

Landslagsläkaren Per Liljeholm:

– Det är en bedrift. Man kanske tänker att benen är det centrala för en alpinåkare, men ryggen och bålen är minst lika viktiga. Har man ont tappar man kraften, då får man inte ut åkningen.

Julia Mancuso, USA.

– Jag hoppades verkligen på en medalj för henne. Förra året var en sådan genombrottssäsong, hon var helt otrolig. Med tanke på att OS blev en liten besvikelse, förtjänade hon verkligen den här medaljen.

TT:s utsände

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport