Sverige utan medalj i inne-VM

Publicerad:
Uppdaterad:

Doha, Qatar. En medalj var målet under inne-VM i Doha.

Men när Christian Olssons hälsena strejkade slutade han fyra.

– Klokt att han inte riskerar karriären. Det var viktigare än en medalj, sade förbundskapten Stefan Olsson.

Det var trestegshopparen som hade störst medaljchans på förhand av de åtta svenskarna. Olsson såg också bra ut i kvalet och gjorde ett hyfsat första hopp i finalen.

Men sedan blev smärtan i hälsenan för stor och från läktaren fick förbundskapten Stefan Olsson se hur medaljen försvann i den näst sista omgången av trestegsfinalen.

– Christian har ändå visat alla som är skadade där hemma att det går att komma tillbaka. Han är tillbaka i världseliten och hans beslut i dag gör ju att han är skadefri inför EM i sommar.

I övrigt satte Stefan Olsson plus i kanten för höjdfemman Emma Green, samt semifinalisterna Emma Rienas (60 m) och Philip Nossmy (60 m häck).

– Tillsammans med Christian är de tre plusvarianter. Emma är ändå femma i ett VM. Nossmy har precis som Christian kommit tillbaka efter att ha varit borta länge och var ju bara fem hundradelar från final.

I övrigt hade förbundskaptenen hoppats mer på. Sprinttjejen Lena Berntsson och längdkillen Michel Tornéus var långt ifrån de finalplatser de hade hoppats på. Löparna Mattias Claesson (800 m) och Ulrika Johansson (1 500 m) hade både varit skadade inför VM och slutade sist i sina försöksheat.

TT:s utsände

Publicerad: