Ridderwall hoppas på en rolig kväll

TT-SPORT

Ishockey. Djurgårdens poängsvit är bruten.

Den stannade vid sju matcher i rad efetr 1-4 mot Växjö.

På torsdag väntar därför ett mycket intressant streckmöte: Leksand hemma.

Efter bara åtta plockade poäng under de inledande 13 SHL-omgångarna har Djurgården börjat samla betydligt fler poäng efter det landslagsuppehållet som var i början av november.

Tolv matcher senare, varav åtta på bortais, står laget nämligen på 27 poäng och det innebär att laget åtminstone klättrat förbi det nedre strecket i tabellen.

– Generellt har vi skärpt till oss sen förra uppehållet. Vi har varit tajtare, speciellt på bortaplan. Det var inte varit så skön hockey, men vi har varit med i matcherna hela vägen. I dag släpper vi till lite för mycket och de har skickliga forwards. Men vi har varit där annars och speciellt spelat bra hockey på Hovet, sade lagets kapten Calle Ridderwall.

Sju poängmatcher

För första gången sedan den 17 november - sju matcher i rad med poäng - blev Djurgården därmed utan någon pinne.

– De var helt klart vassare. Vi var lite för svaga framför målen. De har långa anfall i vår zon och vi lyckades inte ha långa anfall i deras zon och då är det svårt, sade Ridderwall.

Lagets tränare Robert Ohlsson var överraskad över prestationen.

– Jag trodde på en helt annan match. Jag såg det inte komma för vi hade gjort sju jäkligt bra matcher och haft tre grymma träningar i veckan. De var klart mycket bättre än oss och var bättre på att spela ishockey, spela utan pucken och vinna kampen, sade han.

När samtidigt ett formstarkt Leksand tog sin sjätte seger på åtta matcher - 4-0 mot Frölunda - krympte nästjumbon avståndet ytterligare uppåt.

Svag offensiv

Leksand är endast två poäng efter Djurgården och på torsdag möts lagen i Stockholm. Där har Djurgården vunnit sina fyra senaste matcher och det är säkert välkommet för laget att återvända dit efter fyra bortamatcher i rad.

– Ja, det är det ju.Vi ska se till att det blir en rolig kväll, sade Ridderwall.

Han och hans Djurgården kommer till den matchen med endast ett producerat mål var i fyra raka matcher (alla på bortais).

Laget har endast gjort 48 mål på 25 matcher. Bara Leksand är sämre.

– Det är jättefrustrerande. Många som inte har hittat någon form av flyt i det offensiva spelet och klart att som forward är det fruktansvärt frustrerande, sade Ridderwall.

– Varje match är jävligt viktig. Det vet vi. Men mot ett lag som ligger precis bakom oss i tabellen gör det ännu mer viktigt.

TT