Lundqvist förlorade svenskduellen

TT-SPORT

Ishockey. Anders Nilsson vann den svenska målvaktsduellen med Henrik Lundqvist då Buffalo slog New York Rangers med 4-3 i NHL-ishockeyn.

För Lundqvist blev det en match han helst vill glömma.

Efter bara 18 sekunder dumpade Jake McCabes iväg pucken som studsade på Johan Larssons skridsko in bakom en helt ställd Lundqvist.

Och det avgörande målet kom när Jack Eichel lurade ner Lundqvist på isen och pucken gick i mål via Rangersspelaren Mats Zuccarellos skridsko.

– Eichel frös mig, och tittade som om han skulle passa pucken. Jag förväntade mig en passning och började tänka på vad som skulle hända sen, säger Lundqvist till nhl.com.

– Och så sköt han i stället. Det är så bra spelare gör. Jag borde ha utmanat honom mer där.

Svenskmål i Chicago

Marcus Krüger och Niklas Hjalmarsson gjorde mål när Chicago besegrade New Jersey med 4-3 efter förlängning. Motståndarlagets Travis Zajac gjorde ett hattrick.

Krüger gjorde 1-1-målet i början av andra perioden, framspelad av Dennis Rasmussen. Hjalmarsson svarade för 3-2 i slutet av andra perioden. Efter 1.31 i förlängningen avgjorde Marian Hossa.

Det regerande mästarlaget Pittsburgh tog sin första seger på en månad när man besegrade Dallas med 6-2 på hemmaplan.

Pittsburgs svenske stjärna Patric Hörnqvist gjorde mål, noterades för en assist och visade att han är tillbaka på allvar efter att han missat sex NHL-matcher under november på grund av en hjärnskakning.

"Tuff månad

Hemmalagets målvakt Marc-Andre Fleury, som gjorde 33 räddningar, var nöjd med segern efter några kämpiga veckor.

– Det var helt klart en tuff månad. Jag är glad för att den är över och jag ser framåt nu. Jag har inte haft särskilt roligt när jag spelat ishockey de senaste veckorna, så det här var en rolig match att spela, säger han till nhl.com.

TT