Lomanov bakom Vänersborgs formtopp

Publicerad 2016-11-04

Bandy. Han är bandy-Sveriges stora affischnamn den här säsongen - trots att han är från Ryssland.

Och Sergej Lomanov Jr har inte gjort någon besviken hittills.

I 6-5-segern borta mot Vetlanda såg han själv till att ge serieledande IFK Vänersborg en fjärde triumf i följd.

Nio VM-guld, sju ryska mästerskapstitlar och över 1 000 mål i ryska ligan.

I sin debutsäsong i Sverige, för IFK Vänersborg, har det hittills blivit nio mål på fyra elitseriematcher. Åtta av dem i de två senaste.

I fredagens bortamatch mot Vetlanda hamnade Vänersborg i ett tidigt 0-2-underläge innan anfallaren Lomanov reducerade till 1-2 efter en halvtimme.

Vetlanda behöll ändå greppet innan 36-åringen 3-4-reducerade strax före paus. Och i slutet av den jämna matchen tog den tidigare Uppsala-bon över fullt ut. Kvitteringen till 5-5 kom i 77:e minuten och segermålet till 6-5 i 84:e.

Vänersborg är elitseriens enda obesegrade lag efter fyra spelade matcher. Avståndet ner till andra plats är fortfarande två poäng då Sandviken besegrade Gripen med 14-3 på hemmaplan. Villa Lidköping tappade poäng för andra matchen i rad, 5-5 borta mot Broberg/Söderhamn.