Malmö en poäng från guld

Publicerad 2013-10-06

Stockholm. Fajten mellan LDB Malmö och Tyresö ser ut att sluta med seger på poäng för det förstnämnda.

Skånelaget slog Kif Örebro (4-2) och har sex poäng ner till jagande Tyresö med två omgångar kvar att spela.

Förra säsongen förvandlades damallsvenska LDB Malmö till ett kollektivt nervvrak i seriens slutskede och tappade guldet till Tyresö på målrakan. I år tycks fotbollslaget ha lärt sig läxan, satte ton direkt mot Örebro på söndagskvällen. Sex minuter in i matchen levererade Malmös Therese Sjögran en snett-inåt-bakåt pass till Manon Melis - 1-0.

Melis - som i början av årets säsong kritiserades för att vara för "onsynlig" (endast fyra mål 13 matcher in i serien) men som nu befinner sig i toppform (sex mål de senaste sju matcherna) - fick i början av den andra halvleken se när Kathleen Radtke gjorde 2-0. Vid Ramona Bachmanns 3-0-mål agerade Melis målpassare. Matchen slutade till slut 4-2 och Malmö har ett gyllene försprång på Tyresö inför säsongsavslutningen. Sex poäng ner.

Guldtankar? Nej, Champions League-tankar.

Kan säkra guldet

– Först ska vi spela Champions League. Resten tänker vi på nästa vecka, säger Ramona Bachmann till TV4 Sport.

Ytterbacken Lina Nilsson resonerade på samma sätt:

– Nu är det fullt fokus på Champions League, sade hon till samma kanal.

Nästa helg kan Malmö säkra guldet. Men innan dess ska Malmö ut och tampas i Europa. I Champions Leagues 32-delsfinal spelar båda blågula giganterna: Tyresö möter Paris Saint-Germain på onsdag och Malmö spelar på torsdag mot Lilleström.

Therese Sjögran förklarar varför det är skönt att tänka på Europa:

– Jag tror det kan göra mycket för huvudet att få en match emellan, att slippa tänka på matchen på söndag, säger hon till TV4 Sport.

Mörk dag för Mallbacken

I botten av den damallsvenska tabellen utspelas en också en tvålagsduell. Mallbacken och Jitex kämpar om att undvika den ena av två nedflyttningsplatser. Sunnanå, som redan är nedflyttningsklart, förstörde för Mallbacken genom att knipa en poäng (1-1). Och när samtidigt Jitex efter ett sent avgörande slog Kristianstad ser det mörkt ut för Mallbacken. Laget har fem poäng upp med två omgångar kvar att spela.

Övriga matcher: Vittsjö förlorade hemma mot Linköping (1-2) och Umeå imponerade hemma mot Göteborg, 3-0.

TT