NHL-flykt hotar SM-suveränen

Skellefteå. NHL-rykten omgärdar flera av spelarna i SM-suveränen Skellefteå.

Poängkungen Joakim Lindström, 30, stänger inga dörrar.

– Jag håller Skellefteå högt, men man ska aldrig säga aldrig, säger Lindström som öppnar för VM-spel.

Skellefteå kan avgöra SM-finalserien mot Färjestad på annandag påsk i Karlstad. I så fall blir laget tidernas mest överlägsna finalsegrare.

Inte konstigt då att intresset från både NHL och andra ligor är så stort.

Sex av Skellefteås spelare finns i toppen av SM-slutspelets poängliga.

Högst upp är forwardsstjärnan Joakim Lindström med 18 poäng, sex mål och tolv assist, på 13 matcher.

Lindström har kontrakt med Skellefteå i ytterligare fem säsonger, men stänger inga dörrar om han får ett bra erbjudande från NHL.

– Jag har testat en del, fem och en halv säsong i Nordamerika i två olika svängar och ett år i Ryssland. Det känns som jag har sett mig omkring och vet ungefär hur det kan vara. Jag håller Skellefteå väldigt högt, det är en kanonplats att spela på, så det känns som det passar mig väldigt bra. Men man ska aldrig säga aldrig.

Det går mycket rykten kring Skellefteåspelarna. Bud Holloway sägs vara på väg till KHL, Viktor Arvidsson och Pierre-Edouard Bellemare omgärdas av NHL-rykten och Petter Emanuelsson tillhör redan San Jose och har bara varit utlånad i år. Listan kan fyllas på.

Att Joakim Lindström, som fått ta emot guldhjälmen som SHL:s bäste spelare, också är ett hett namn är givet.

Han räds inte en spelarflykt om han skulle välja att stanna. Efter guldet i fjol försvann tre spelare till NHL.

– Så är det ju i ett vinnande lag att spelare med framgång vill testa sina vingar. Samtidigt har vi ett bra arbete underifrån med juniorverksamheten och den plats som blir öppen är ju någon annans jobb. Det är kul att vara med och se de yngre komma in och försöka hjälpa dem på vägen, säger han.

Joakim Lindström har nobbat Tre Kronor under säsongen, men öppnar dörren för att ansluta till landslaget om förbundskaptenen Pär Mårts vill.

– Jag vet inte ens om jag är aktuell, så vi får se vad som händer. Men det är klart att jag är sugen, jag har aldrig spelat VM så det hade varit kul. Men vi får ta det sedan, nu fokuserar vi på matchen i morgon (läs måndag).

Efter påskaftonens utskåpning med 8-1 - den största SM-finalsegern på 59 år - tar de flesta för givet att Skellefteå säkrar guldet.

TT: Finns det någon risk för ett bakslag efter storsegern?

– Nej, vi har ju inte vunnit något ännu. Vi har inte nått vårt mål, mer motivation än så behöver man inte. Vi kommer att göra allt för att vinna i morgon.

TT

Publisert: