TT-Sport

Waehler skadades av inkastad sten

TT-SPORT

Stockholm. Djurgårdens 3-2-seger över IFK Göteborg kom i skymundan.

Den stora snackisen efteråt var en inkastad sten som tvingade Kjetil Waehler att lämna återbud.

Nu kan Djurgården tvingas spela inför tomma läktare.

Många höjde på ögonbrynet när bortalaget IFK Göteborg tvingats till förändringar bara minuter innan avspark. Kjetil Waehler som var uppsatt att starta på mittbacksplatsen kom aldrig till spel.

Anledningen var en bristning i vaden på uppvärmningen - som publiken troligtvis orsakade.

Enligt Waehler var det på grund av ett inkastat föremål, som träffat honom kvarten före avspark, som gjorde att han skadade sig.

– En sten eller något sådant träffade mig på benet. Svårt att säga om bristningen kom från det, men jag blev träffad av något, sade han till TT efter matchen.

Norrmannen rapporterade händelsen till matchdelegaten. Och nu är det ett ärende för disciplinnämnden, som menar att det inte spelar någon roll om situationen hände före matchen.

– Regelverket säger att oavsett om det kommer före eller efter startsignalen så är det samma regler som gäller, säger Khennet Tallinger, disciplinnämndens ordförande till expressen.se.

Han berättar för tidningen att Djurgården dock slipper poängavdrag, eftersom attacken inte skedde mot en domare. Men klubben riskerar såväl böter som spel inför tomma läktare.

– Inom två veckor kommer det ett beslut, säger Tallinger.

Matchen då? IFK Göteborg tog kommandot direkt med att sätta 1-0 redan i den 21:a spelminuten. Men sedan bytte matchen skepnad.

Djurgården började flytta fram. James Keene var snabb och påhittig. IFK Göteborg tappade bolltempot och kylan. Keene fick kylan, eller åtminstone trodde han att det var julafton. Han passade andra, han passade sig själv och med jämna mellanrum gjorde han mål.

Till slut gjorde han två av målen i Djurgårdens vändning till 3-1, innan IFK Göteborg reducerade och fastställde slutresultatet 3-2.

– Vi blev ängsliga efter deras mål, sade Tobias Hysén, tillbaka på allsvensk mark efter att ha ingått i den svenska EM-truppen.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport