Första förlusten för Ahlin

Publicerad:
Uppdaterad:

Boxning. Oscar Ahlin fick en påminnelse om att vägen till titel inte är lätt. Stockholmaren sprang på proffskarriärens första nederlag när han förlorade åttarondaren mot tysken Bernard Donfack på poäng, 0-3.

Ahlin var besviken efter fajten i supermellanvikt i Köpenhamn och försvann snabbt till omklädningsrummet. Men den legendariske boxningstränaren, förre förbundskaptenen Leif Carlsson (som en gång tränade George Scott), som jobbar runt Ahlin hade en förklaring till varför Ahlin förlorade i sin 13:e proffsmatch:

– Han följde inte planen, kom in i råkurr och det ska han inte. Oscar är en elegant boxare, har stil, det är hans styrka.

Tidigare under galan vann Sundsvalls tungviktare Otto Wallin sin elfte seger på elva försök i karriären när han knockade georgiern Beka Lobjanidze efter 52 sekunder i den fjärde ronden.

Det var Wallins nionde knockout-seger. Ändå var han inte riktigt nöjd med sin boxning.

– Jag kan bättre, säger han.

Motståndaren Lobjanidze hade till synes dålig kondition, och flåsade efter Wallins hårda kroppslag. Matchen tog alltså slut redan innan hälften av de åtta ronderna var avverkade. Till Wallins förtret.

– Jag behöver gå fler ronder i matcherna, säger Wallin, som ser fram emot nästa steg i karriären.

TT

Publicerad: