Utsikten chockade Degerfors

Publicerad:
Uppdaterad:

Fotboll. Nykomlingen Utsikten har presenterat sig för lagen i superettan.

Gästande Degerfors visades ingen respekt, göteborgarna vann med hela 4-1.

De flesta experter har tippat att Utsikten - som stadigt klättrat från division 6 till landets näst högsta serie på de senaste 15 åren - ska få en jobbig tillvaro i kampen för att undvika nedflyttning.

Så kan det bli, men premiären på Ruddalen var lovande. "Kiken" tog hand om kommandot direkt och efter mål av Jesper Westermark, Joakim Edström och Anders Mogren hade laget skaffat sig en tremålsledning redan efter den första halvleken. Luka Mijaljevic satte sedan fyran mot ett blekt Degerfors, vars tröstmål gjordes av Andreas Holmberg i den 82:a minuten.

Utsikten övertygade mot ett Degerfors som förra säsongen kom på sjunde plats i superettan. Värmlänningarna saknade ett par ordinarie spelare i startelvan, men kan knappast vara nöjda med sin premiär.

Östersund - av många tippade att bli ett topplag i fotbollens superetta den här säsongen - fick en bra start på säsongen. Mittbacken Bobo Sollander blev matchhjälte när Brommapojkarna besegrades på bortaplan med 1-0.

Gästerna inledde premiären på Grimsta klart bäst och förde spelet i första halvlek. Ledningsmålet kom efter 38 minuters spel. Michael Omoh slog en frispark mot mål, hemmamålvakten Davor Blazevic lämnade retur och veteranen Bobo Sollander, centralfigur i Östersund trebackslinje, höll sig framme.

BP, sist i allsvenskan i fjol, jämnade ut spelet efter paus och tryckte på under slutdelen av matchen. Laget hade dock svårt att skapa riktigt vassa lägen. Östersund - som slutade femma i superettan förra säsongen - visade att laget ska tas på allvar i år.

TT

Publicerad: