Inför superfajten: "McGregor har ingen chans"

Publicerad 2017-06-15

Boxning/MMA. Alla är överens. MMA-stjärnan Conor McGregor kommer inte ha någon chans mot boxningsstjärnan Floyd Mayweather i deras superfajt - i boxning.

Båda blir ekonomiska vinnare, men vilken sport som vinner på matchen är däremot oklart.

Matchen ska gå i Las Vegas den 26 augusti. Då ställs den 40-årige Mayweather, som vunnit alla 49 proffsmatcher i boxning, mot den 28-årige McGregor som vunnit 21 av 24 MMA-matcher.

– Men McGregor har aldrig gått en boxningsmatch. Och Mayweather har aldrig blivit nerslagen. Så i mina ögon har McGregor absolut ingen chans. Han kanske kan kämpa emot ett tag och bjuda upp till match, säger den svenske MMA-stjärnan Magnus "Jycken" Cedenblad.

Inte heller proffsboxaren Klara Svensson tror på McGregor. Hon säger genom sin agent Patrik Andersson att "det bara är löjligt att tro att McGregor ska kunna slå Mayweather. Han har inte en chans i världen. Det är så olika idrotter".

Och den svenske boxaren Badou Jack, som blivit lovad att gå en match på galan, har tidigare sagt till TT att McGregor inte har en chans.

Underhållning

Matchen handlar inte så mycket om idrott och vem som ska vinna, menar Cedenblad.

– Det är underhållning och de kommer att tjäna sjukt mycket pengar på matchen, säger han.

Jack har också sagt att "det är mer 'smart business' än sportslig stormatch" och att matchen kommer att ge Mayweather 100 miljoner dollar.

Boxningsstjärnan Oscar de la Hoya anser att matchen är ett lågvattenmärke för boxningen.

– Det tycker inte jag. Allting handlar om publikintäkter och publiken vill se matchen, säger boxningsagenten Andersson.

Andersson tror att boxningen tjänar på matchen, åtminstone i Sverige där proffsboxning varit förbjuden under många år och dess publik därför kommer från den äldre generationen.

– MMA är en ung sport som har en helt annan publik, en yngre publik, än boxningen. I Sverige kan absolut boxningen få in lite av MMA-publiken genom den här matchen, säger Andersson.

Jack kan få möta Cleverley

Cedenblad tror att MMA är den stora vinnaren, trots att McGregor sannolikt förlorar matchen, åtminstone i ett internationellt perspektiv.

– Jag tror att många boxningsfans får upp ögonen för MMA, säger han.

Badou Jacks agent Andreas Arash Naderi säger till TT att det lutar åt att Jack får möta titelhållaren i WBA i lätt tungvikt, walesaren Nathan Cleverley, i galan. Ett beslut väntas inom kort.

– Badou ligger i hårdträning hemma i Las Vegas, säger Naderi.

TT

Följ ämnen i artikeln