Dagens namn: Simon, Simone

Krisen värre - trots tränarbytet

Publicerad 2017-10-15

Ishockey. Tränarbytet gav ingen omedelbar effekt.

Krisande Leksand förlorade ångestmötet mot AIK i hockeyallsvenskan med 0-3, åkte på sin sjätte raka förlust och föll till näst sista plats i tabellen.

– Det är så här det är just nu, pucken vill inte in, sade nye tränaren Jens Nielsen till C More.

I lördags valde förhandstippade seriefavoriten Leksand att sparka tränaren Markus Åkerblom efter fem raka förluster och bara två segrar på åtta matcher. Även assisterande tränaren Örjan Lindmark petades bort.

Jens Nielsen tog över med Elias Granath som assisterande i väntan på att ytterligare en tränare ska in i staben. Då kliver Granath tillbaka till J20-laget. Vem som blir huvudansvarig är inte klart.

Nollat igen

Tränarbytet gav dock inget resultat. För andra hemmamatchen i rad blev laget nollat, nu mot ett AIK - också en av förhandsfavoriterna - som efter fyra inledande vinster hade förlorat fyra matcher i rad.

Backen Eric Norin sköt 1-0 i numerärt överläge i första perioden där Leksand vann skotten med förkrossande 16-2 (till slut 34-28).

Det märktes att det var två lag i stort poängbehov. Det var tajt och låst, men AIK avgjorde med drygt sju minuter kvar när Morafostrade Jens Jakobs sköt 2-0 sedan Jesper Frödén serverat sin lagkamrat öppet mål. Norin fastställde 3-0 i tom kasse och blev stor matchvinnare tillsammans med målvakten Linus Lundin.

"Bästa matchen"

Leksand hade, precis som förut, svårt att skapa de riktigt heta chanserna.

– Vi är mycket på utsidan, vi måste in framför mål - det är därifrån man gör målen. Men jag har pratat med grabbarna och de tycker själva att vi gjorde vår bästa match för säsongen, sade Nielsen.

Tabelljumbon Södertälje tog två raka segrar efter att tränaren Mats Waltin sparkats. En tredje seger i sviten var på gång mot Vita Hästen, den första matchen med nye huvudtränaren Ulf Lundberg på plats, då SSK ledde med 3-2 i början av tredje perioden. Men Vita Hästen vände och vann till slut med 4-3.

Serieledande Timrå var spelledigt och Björklöven klättrade upp på andra plats efter 6-1-seger hemma över Tingsryd. Amerikanen Austin Farley sköt fyra mål för Umeålaget.