Nylander vill ha medalj

Publicerad 2017-01-05

Ishockey. Alexander Nylander deppade efter ännu en förlorad semifinal.

Samtidigt såg han chansen att ändå vinna något:

– Jag tänker inte åka hem utan medalj i alla fall, sade han och såg fram mot bronsmatchen mot Ryssland i JVM.

Den svenske poängkungen svarade för en briljant assist fram till Carl Gundströms 2-1-mål i semifinalen mot Kanada.

Men med det var det också slut på svenska glädjeämnen inför 13 456 åskådare i Bell Centre.

Medan flera svenska spelare var kritiska till domarna och ett par av utvisningarna valde Nylander att rikta kritiken mot egna laget.

– Jag tycker att vi tog dumma utvisningar när vi hade powerplay. Det kostade, sade han.

Klappade ihop

Nylander debuterade i JVM i fjol och även då förlorade Juniorkronorna i semifinal mot Finland. Då lyckades inte svenskarna ladda om till bronsmatchen utan klappade i stället ihop i bronsmatchen mot USA och föll med 3-8.

Även året före, 2015 i Toronto, gjorde Sverige en dålig bronsmatch mot Slovakien och slutade fyra.

Nu ska det bli tredje gången gillt. Efter matchen skickade den svenska lagledningen tillbaka spelarna så fort som möjligt till hotellet.

– Vi ska försöka ladda om och målet när vi åkte till JVM var att ta medalj. Det ska vi försöka göra i morgon (läs i dag). Vi försökte prata om det direkt efteråt, jag vet att de inte vill lyssna, och vi har kört dem tillbaka till hotellet så att de ska få äta, sova och ladda om, sade förbundskaptenen Tomas Montén.

"Kamp mot klockan"

– Vi har en kamp mot klockan om man jämför med Ryssland, sade Montén om motståndarna spelade den tidiga matchen på onsdagen och får fyra timmar längre vila.

Alexander Nylander har dessutom segern i poängligan att spela om. Han leder den inför sista dagen och är med sina tolv poäng (5 mål+7 assist) en poäng före ryssen Kirill Kaprizov.

Men det var föga tröst för Nylander en sån här kväll:

– Det känns surt. Kanada fullföljde sin matchplan medan vi spelade för svårt. Vi kunde ha spelat enklare från egen zon, försökt få ut pucken eller få upp den till forwards så snabbt som möjligt. Vi håller i den för länge. Det måste vi ändra till bronsmatchen.

Bronsmatchen börjar 21.30 svensk tid.

Montreal, TT:s utsände