Garpenlöv: "Hoppas på positiva besked"

Av:  Göran Sundberg/TT

Johan Garpenlöv hoppas på NHL-förstärkningar i VM-truppen.
Johan Garpenlöv hoppas på NHL-förstärkningar i VM-truppen.

Två Färjestadsspelare har tackat nej till VM – och inga NHL-spelare hinner till Tammerfors till Tjeckienmatchen på söndag.

Så nu är Johan Garpenlövs huvudbry om han ska spela med nio forwards en match till.

– Det är ett alternativ, men helst inte, säger förbundskaptenen efter Tre Kronors 3–1-seger över Österrike i premiären.

Redan i fredags anmälde Tre Kronor sitt intresse för Minnesotaduon Joel Eriksson Ek och Jonas Brodin. Garpenlöv räknar med att prata med dem under lördagskvällen.

Natten till lördagen blev dessutom Washington utslaget ur Stanley Cup-slutspelet och där finns forwardstrion och centerstjärnan Nicklas Bäckström, Marcus Johansson och Johan Larsson.

Kruxet är att ingen av NHL-spelarna hinner till Tammerfors till på söndag. Det gör bara SHL-spelare.

Färjestads guldduo Linus Johansson och Jacob de la Rose har tackat nej på grund av skador. Luleås Linus Omark har också tackat nej.

”Ge oss själva chansen”

Gustav Rydahl i Färjestad spelade OS och är intressant för Garpenlöv medan Luleås stjärnskott Pontus Andreasson inte är kontaktad.

Mot Österrike spelade Garpenlöv med bara nio forwards.

Mot Tjeckien?

– Det är ett alternativ, men helst inte med tanke på att vi möter ett så pass bra lag och varje vinst är viktig. Vi måste ge oss själva en chans. Vi har en tuff start med fyra matcher på fem dagar. Vi får känna på det litegrann hur spelarna reagerar efter matchen och sedan får vi se på tänkbara spelare, säger Garpenlöv.

Tre forwards finns i Tammerfors och är inte anmälda till VM-truppen, det är Frölundas talang Elmer Söderblom och Leksandsduon Nils Åhman och Oscar Lang.

Hittills har Garpenlöv anmält sex backar och nio forwards. Det finns sju öppna platser i VM-truppen för utespelare. Den slutliga truppen ska bestå av 22 utespelare och 3 målvakter.

”Bra kontakt”

När det gäller Washingtontrion kommer Garpenlöv att ställa frågan till samtliga tre – men både Marcus Johansson och Johan Larsson har utgående kontrakt, vilket gör att de kanske inte vill riskera skador i ett VM.

Nicklas Bäckström, 34, vore så klart en jätteförstärkning, men har haft skadeproblem och missade första halvan av säsongen.

– Vi hade bra kontakt inför OS, sedan vet vi att han är inte 20 år längre. Larsson och Johansson har utgående kontrakt, men vi kommer i alla fall ställa fråga så får vi se vad vi får för svar, säger Garpenlöv.

Publisert: