Zibanejad räddade kvar Rangers i slutspelet

Av:  Emma Gyllestad/TT

New York Rangers Mika Zibanejad kammade hem fyra poäng, två mål och två assist, mot Pittsburgh.
New York Rangers Mika Zibanejad kammade hem fyra poäng, två mål och två assist, mot Pittsburgh.

New York Rangers vände underläge till seger och kvitterade åttondelsserien mot Pittsburgh. Mika Zibanejad gjorde två mål och två assist i 5–3-segern.

– Återigen visar vi att vi inte ger oss, och det är vad jag älskar med det här laget, säger Zibanejad.

Nu väntar avgörandet i match sju.

Det såg ut att vara slutspelat för NY Rangers i Stanley Cup. Pittsburgh ledde inte bara åttondelsserien med 3–2 i bäst av sju. Hemmalaget ledde även första perioden i den sjätte matchen med 2–0.

Men två mål av Mika Zibanejad i början av andra och ytterligare ett av Chris Kreider (assisterad av Zibanejad) några minuter senare tog gästerna från New York till ledning.

Pittsburgh lyckades dock kvittera före sista periodvilan.

Två mål av Zibanejad

Med en och en halv minut kvar av ordinarie matchtid lyckades dock Kreider igen, åter assisterad av Zibanejad, få pucken i mål. Och minuten senare friserade Andrew Coop, det enda av Rangers mål under kvällen som Zibanejad inte var inblandad i, slutresultatet till 5–3.

Nu väntar ett sjunde och avgörande åttondelsmöte för lagen. Den matchen spelas natten mot måndag svensk tid, och Rangers kan ha ett litet övertag då de har hemmaplan.

Bäckström VM-aktuell?

Några som inte lyckades hela vägen var Washington.

Inför match sex mot Florida låg huvudstadslaget under med 3–2 i matcher. Florida kopplade grepp även om match sex men med drygt en minut kvar av ordinarie speltid kvitterade Washington genom TJ Oshie och tog mötet till förlängning.

Men i tredje förlängningsminuten var slutspelet över för Washington då Floridas Carter Verhaeghe satte det vinnande målet. Matchen slutade 4–3 till Florida.

Nicklas Bäckström, som gjorde ett av Washingtons mål, är i och med förlusten nu spelbar i ishockey-VM i Finland som för Sveriges del inleds senare under lördagen.

Washingtons Johan Larsson noteras för en assist liksom Floridas Patric Hörnqvist.

Dallas gjorde vad som krävdes i hemmamatchen mot Calgary, vann med 4–2 och kvitterade därmed till 3–3 i matchserien.

Publisert: