Blågula pingisherrar fick tuff VM-lottning

TT

Publicerad 2024-02-20

Sverigeettan Truls Möregårdh och hans lagkamrater möter vinnaren mellan Taiwan och Serbien i åttondelsfinalen av lag-VM i Sydkorea. Arkivbild.

De svenska bordtennisherrarna fick en tuff lottning i slutspelet av lag-VM i Sydkorea – i åttondelsfinalen väntar troligen Taiwan.

Damlandslaget slapp Kina, men måste vinna två matcher för att nå OS i Paris.

Herrlandslaget vann sin grupp och gick direkt till åttondelsfinal i lag-VM i Busan. När slutspelet lottades var den goda nyheten att Sverige kan möta suveränen Kina först i en eventuell final.

Den dåliga nyheten är att playoffvinnaren mellan Taiwan och Serbien väntar i åttondelsfinal.

– Blir troligen Taiwan och deras Lin Yun-Ju är rankad åtta i världen. Blir en riktig utmaning, men samtidigt väldigt kul, säger förbundskaptenen Jörgen Persson.

Sverige mötte Serbien i gruppen och då blev det seger med 3–0 i matcher.

Herrlaget är redan klart för OS-spel i sommar, men damerna måste nå minst kvartsfinal i lag-VM. Då krävs det först seger mot Slovakien i playoff och därefter väntar Europamästaren Tyskland i åttondelsfinal.

– Det känns som en bra lottning. Det hade kunnat bli både sämre och bättre, men det känns som vi har en god chans, säger förbundskapten Tobias Bergman.

Damerna spelar mot Slovakien natten mot onsdagen svensk tid. Även åttondelsfinalerna – både för herrarna och damerna – spelas under onsdagen.