Dubbla segrar utan att imponera

Malmö. Dubbla segrar mot Danmark - men spelmässigt imponerade inte Tre Kronor under Skånelägret.

– Mediokert, säger forwarden Linus Klasen, som avslutade målskyttet i 6-2-segern i Malmö isstadion.

Förra året gick Linus Klasens VM-dröm i kras när han slog huvudet i isen och drabbades av en hjärnskakning i den sista matchen innan mästerskapet mot Finland i Czech hockey games.

– Det var riktigt tungt, minns Linus Klasen.

– Nu är det bara att gnugga på och se hur långt det räcker i år. Det var ju så nära förra året.

I det andra mötet med Danmark inom loppet av tre dagar fastställde Klasen den svenska segern till 6-2. Men precis som i det första mötet i Ängelholm (5-2-seger), där Klasen noterades för en assist, bjöd inte Tre Kronor på något storspel.

– Jag tycker att vi var mycket bättre nere i Schweiz. Det var ett bättre lag vi mötte också, men det ska egentligen inte spela någon roll. Det ska vara full gas oavsett motstånd, säger 28-åringen, som i dubbelmötet med Schweiz svarade för två mål och två assist.

Den gångna säsongen svarade Klasen för 57 poäng (28 mål och 29 assist) för sitt Luleå. Men efter två säsonger i klubben lämnar nu forwarden Norrbotten för spel med Lugano i den schweiziska ligan de närmaste fyra åren.

– Det känns jättebra - helt rätt. Det ska bli skitkul, säger han.

Precis som i det första mötet tog Danmark - det kommande premiärmotståndet i VM i Vitryssland - ledningen. Men Sverige vände till en 2-1-ledning efter två mål genom Brynäsforwarden Andreas Thuresson under den första perioden. Tre Kronor gick sedan upp till en 4-1-ledning innan danskarna reducerade innan den andra pausvilan. Hotat var dock aldrig Sverige - två mål i slutperioden gav en slutlig 6-2-seger.

– En period i Ängelholm var bra. Nu tycker jag att det är skapligt. Vi försöker och har mycket puck, vi är svåra att möta. Jag är halvnöjd, säger förbundskaptenen Pär Mårts.

Landslaget samlas återigen på tisdag för dubbellandskamper mot Norge i Östersund och Sundsvall 23-25 april. Till det sista VM-lägret innan Oddset hockey games i Stockholm tillkommer forwardstrion Simon Hjalmarsson, Linköping, Dennis Rasmussen, Växjö, Nicklas Danielsson, Rapperswil, och backen Johan Fransson, Luleå. Fyra spelare får lämna truppen: Johan Ryno, Nichlas Torp, Alexander Wennberg och Simon Önerud.

TT

Publisert: