Söderqvist räddade poäng åt Kalmar

Kalmar. Han gjorde två mål i premiären mot Brommapojkarna, mot Åtvidaberg spädde han på med ytterligare två. Måns Söderqvist blev poängräddare när hans Kalmar spelade 2-2 mot Åtvidaberg på måndagskvällen.

Måns Söderqvist har varit lite av en ständig talang. Han har spelat i alla juniorlandslag upp till U21, där han sporadiskt varit uttagen.

Inför de tre senaste säsongerna har Kalmarpubliken hoppats på att det är detta år som ska bli den kvicke anfallarens riktiga genombrottsår.

Visst har det blivit lite mål, sex mål totalt i allsvenskan på tre säsonger. Men inget riktigt genombrott. Skador har delvis satt stopp för det. Till den här säsongen har Söderqvist dock haft en skadefri försäsong och det har resulterat i två mål i premiären och ytterligare två mot Åtvidaberg, första målet var en snygg lobbnick och betydde 1-1.

I andra halvlek såg det väldigt länge ut att bli Åtvidabergsseger efter att förre Kalmarspelaren Ricardo Santos gett sitt nya lag ledningen. Det dröjde ända till 93:e minuten, men då hittade han rätt igen.

På ett slumpinlägg var Söderqvist sist på bollen, hans fjärde mål på två matcher. Och anfallaren ser ut att till slut få det där stora genombrottet.

TT

Publisert: