Tvåsiffrig förlust för Sverige

Publicerad:
Uppdaterad:

Vancouver. I ett nästintill fullsatt Thunderbird Arena förlorade det svenska kälkhockeylandslaget mot Kanada med 10-1 på söndagen.

Därmed går Sverige inte vidare till semifinal.

Pressen var stor på Sverige eftersom Norge tidigare på dagen hade slagit Italien med 2-1. En svensk seger mot hemmanationen var därför ett måste för avancemang till semifinal, dit de två bästa lagen i grupp A och B går. Inför drygt 5 500 rödvitklädda supportrar på läktarna blev uppgiften dock alldeles för svår.

– Vi låg under med 1-4 efter första och kände att det var väldigt svårt att komma i kapp. Jag ville bara åka in och byta om, det är aldrig kul att förlora så här stort, sade försvaren Rasmus Lundgren.

Kanada inledde målskyttet efter dryga minuten, men bara sekunderna efter kvitterade Sverige genom Niklas Ingvarsson. Svenskarna, som fick klara sig utan lagkaptenen och spelfördelaren Jens Kask som bröt fingret i lördags mot Norge, var med i matchen tills Greg Westlake gav Kanada ledningen igen. I slutet av den första perioden gled ytterligare två puckar in och Sverige låg under med 4-1.

I andra perioden växte underläget till 1-8 och det blev till slut en tvåsiffrig förlust.

Nu går Sverige in för femteplatsen, som är en placering bättre än i Turin för fyra år sedan, sedan måste man ta tag i kälkhockeyns framtid.

– Vi måste hem och rekrytera, sade förbundskapten Janne Edbom.

TT:s utsända

Publicerad: