Orolig väntan för Lisa Dahlkvist

Publicerad 2015-05-07

Fotboll. På måndag presenterar Pia Sundhage sin trupp till fotbolls-VM.

För skadade Lisa Dahlkvist, som satt på läktaren när hennes Kif Örebro spelade 0-0 borta mot Hammarby, väntar ett par ovissa dagar till dess.

– Jag tänker inte på VM, säger hon till TT.

Solen sken inledningsvis över den enda publiktillåtna läktaren på Zinkensdamm, där Lisa Dahlkvist satt tillsammans med lika skadade lagkamraten Adelisa Grabus. Men efterhand gick den ner bakom de södermalmska husfasaderna, och inte heller Örebros spel värmde nämnvärt.

I stället var det Hammarby som var det vassare laget och tvingade Carola Söberg i gästernas mål till ett par svettiga räddningar. Hammarby fick bollen i mål vid två tillfällen, först strax före halvtidsvilan och sedan i 84:e minuten, men det första dömdes bort för offside och det andra blev till en Örebro-frispark efter att Söberg blivit trängd.

Har börjat springa

Landslagsmittfältaren Dahlkvist har dragits med en höftskada under våren, en inflammerad muskel mellan höftbenet och svanskotan, som gjorde att hon missade landskamperna mot Schweiz och Danmark i april och som hållit henne från spel under största delen av den allsvenska säsongsinledningen.

Ett tungt avbräck för fjolårstvåan Örebro som tidigare även tappat sitt andra mittfältsförvärv Hanna Folkesson, som drog av korsbandet mot Danmark och troligtvis blir borta resten av säsongen.

Dahlkvist var tillbaka tillfälligt på fotbollsplanen i slutet av april, men slog upp skadan igen och tvingades utgå i en match mot Piteå.

– Det är höftleden, inflammationen måste gå ner. Det kommer när höften hamnar i ytterlägen, säger Dahlkvist, som först i dagarna har kunnat börja löpträna igen, om än med goda resultat.

"Gick tillbaka för tidigt"

Klubben jobbar efter en plan där Dahlkvist ska kunna vara tillbaka till matchen mot Linköping den 18 maj. Det skulle i så fall innebära att hon hinner spela två allsvenska matcher innan VM-uppehållet. Själv är hon dock osäker.

– Jag måste ta varje dag i taget. Det man inte vill ska hända är att jag slår upp skadan igen. Jag försöker ta det lugnt den här gången. Förra gången gick jag tillbaka för tidigt.

VM-truppen presenteras på måndag 11 maj. Den 23 maj reser landslaget över till Kanada.

TT: Hur tänker du kring VM?

– Jag tänker inte på VM. Jag tänker inte mycket längre än att jag vill bli frisk, säger Dahlkvist.

TT