Hamrén vill börja borta i playoff

Publicerad:
Uppdaterad:

TT-SPORT

Fotboll. Runt elva på söndag förmiddag lottas playoff till EM-slutspelet i Frankrike nästa år.

Förbundskaptenen Erik Hamrén och landslagschefen Lars Richt är på plats.

– Oavsett vilka vi för möta känns det som "fifty-fifty", säger Hamrén.

Det var en radda matcher i EM-kvalets slutomgång som precis skulle börja när förbundskaptenen sent omsider kunde slita sig från diverse tv-studios och inleda den obligatoriska presskonferensen. Och först sent på tisdagskvällen står det klart vilka landslagsrepresentanter som samlas i Uefas högkvarter i Nyon, Schweiz.

Eventuellt motstånd i playoff i november?

Hamrén vet lika lite som alla andra. Därför har han heller inte lagt ned några större funderingar på vem som står mellan honom och Frankrike.

Inte lagt ned energi

– Vi får se senare ikväll och i morgon. Det finns många potentiella lag än som kan bli trea, därför har jag inte lagt så mycket energi på det.

– Jag tittade på Polen och Irland, annars har fokus varit på vad vi ska göra. Innan lottningen vet vi vilka som kommer att vara i playoff och då får vi titta på det.

– Oavsett vilka vi får möta i playoff känns det som att det är "fifty-fifty". Därför är det positivt att vi har varit med i ett playoff tidigare (mot Portugal 2013). Även om det var en besvikelse så har vi fått erfarenhet, säger Hamrén.

Han börjar helst borta, om han får välja.

– Jag tror att alla tränare tycker det är bättre att börja borta och få avgöra hemma.

Läger utomlands?

Förbundskaptenen utesluter inte att landslaget kan lägga playoff-samlingen utomlands. Ett skäl är att Friends är bokat av andra arrangemang i nära anslutning till playoff.

Ett annat är vädret. Träningsmöjligheterna i Stockholm är inte de bästa i november.

– Vi får se, det beror på lottningen hur vi lägger upp våra förberedelser. Hemma eller borta i första matchen har också stor betydelse, men vi får vänta på svaren till efter lottningen.

TT

Publicerad: