TT-Sport

Tung straffvinst för Djurgården

TT-SPORT

Ishockey. Djurgården tappade en ledning med 3-1 till 3-3 mot SHL-tvåan Frölunda i sista perioden.

Men laget kom tillbaka och plockade säsongens första straffvinst på bortais.

– Det var svettigt, säger Djurgårdens målvakt Mantas Armalis.

Matchen bjöd på en underhållande hockeyinledning.

Amerikanen Ryan Lasch, som gjorde sin första match i måndags och sin tredje på fyra dagar för Frölunda, sköt 1-0 redan 2.36 in i matchen.

Men glädjen var kortvarig.

Djurgården kontrade genom Marcus Ljung efter slarv i Frölundaförsvaret.

En indianare i Frölunda

Frölunda, som krossade HV71 med 9-1 totalt på två matcher, hade tydliga problem med gästerna och det var också Djurgården gick också ledande ur den första perioden. 23-årige Tobias Hage gjorde sin första SHL-poäng. Centern, som värvades från Almtuna för en månad sedan, drog nytta av ytterligare Frölundaslarv - en felpassning signerad Oliver Bohm.

– I första tycker jag vi spelar bra. Jag fick inte så mycket att göra, säger Armalis och syftar på Frölundas tre skott på mål i statistiken.

Han och hans lagkamrater kom till storstadsmötet med en svidande hemmaförlust i ryggen mot tabelljumbon Modo.

I den andra perioden klev nästa nytillskott fram. Emil Lundberg ökade på ledningen efter att ha forcerat fram till Frölundamålet tillsammans med Marcus Ljung som passade fram. 21-åriga Lundberg gjorde första SHL-målet i blott sin andra match.

"Är inte där"

Frölunda hade fler skott, men fick inte till det.

– I andra fick jag ju skott, men vi spelade stabilt i försvaret, säger Armalis.

Men skam den som ger sig. Först fick Frölunda ett bortdömt mål och drygt halvvägs in i tredje perioden reducerade Mikael Wikstrand till 2-3. Trots det tuffa spelschemat orkade Mattias Janmark spela in en puck som letade sig in i mål via en Djurgårdsskridsko med knappt fem minuter kvar - kvitterat till 3-3 och rollerna var ombytta.

– Det är klart vi var ju inne i en dipp där i tredje. Till slut orkade vi inte stå emot, men jag menar att vi kom ju tillbaka moraliskt sett, säger Armalis.

Men Djurgården jobbade sig tillbaka och vann straffläggningen. Sebastian Lauritzen tilldelades det matchvinnande målet. Segern är första efter straffar på bortais den här säsongen. Armalis räddade båda skotten

– Ja, men sen gjorde vi ju mål på båda våra, säger han.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport