TT-Sport

Dubbelhjälten vann på Black Mountain

TT-SPORT

Golf. Andrew Dodt, Australien, vann Europatourtävlingen i golf på svenskdrivna Black Mountain GC i Thailand.

Johan Carlsson hade länge chans på en riktig topplacering, men slutade sjua - tre slag från segern.

För Dodt - som gjorde sig känd över hela världen när han lyckades göra två hole-in-one under samma runda på Bro Hof Slott under Nordea masters för två år sedan - var segern efterlängtad.

Trots succén i Sverige förlorade han spelrättigheterna när året var slut.

– Att förlora kortet var det bästa som kunde hända mig. Jag var hemma ett helt år och hittade tillbaka till mitt spel och till mig själv igen. Att jag står här som vinnare igen känns helt overkligt, säger han till Europatourens hemsida.

Johan Carlsson var nöjd, men inte jättenöjd, med sjundeplatsen.

– Det var en kul vecka med en bana i absolut toppskick. Jag är helt klart nöjd med veckan men jag var allt annat än nöjd vid några tillfällen under helgen. Det kändes som att jag inte lyckades "scora" speciellt bra med spelet jag hade, trots att jag faktiskt sköt -5 över helgen. Jag känner mig mera hemma här ute nu och det är ett skönt svenskgäng som hänger ihop vilket är otroligt kul, säger han till tidningen Svensk Golf.

Alexander Norén, som gjorde sin fjärde tävling efter ett långt skadeuppehåll, visade än en gång upp ett bra spel och slutade delad elva - fyra slag från segern.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport