TT-Sport

Första Serie A-målet för Quaison

TT-SPORT

Stockholm. Roma missade chansen att ta in på Juventus i toppstriden av Serie A. Huvudstadsderbyt mot Lazio slutade 2-2, sedan veteranen Francesco Totti räddat Roma.

Robin Quaison gjorde två mål när Palermo föll mot Fiorentina, 3-4.

Lazio kunde gå till halvtidsvila med 2-0 i ryggen efter mål av Stefano Mauri och Felipe Anderson. Men efter paus tog 38-årige Totti över showen. 1-2 kom i den 48:e minuten från nära håll och kvitteringsmålet i den 64:e minuten dundrade Totti in på volley ur snäv vinkel. En fullträff som fick Romas lagkapten att rusa ut till publiken bakom mål där han tog en "selfie" med en lånad telefon.

Fler mål bjöds inte och därmed har Juventus möjlighet att utöka försprånget i toppen av Serie A-fotbollen. Juventus möter tabellfyran Napoli på bortaplan senare i kväll.

Förre AIK-spelaren Robin Quaison hoppade in i den 52:a minuten när hans Palermo mötte Fiorentina på bortaplan. Nio minuter senare hade Palermo utjämnat hemmalagets 2-0-ledning - båda målen gjorda av Quaison. Det var den 21-årige svenskens första mål i Serie A, men de räckte inte för poäng. Fiorentina vann med 4-3.

Albin Ekdal ordnade straffen som ledde till 1-0 för Cagliari i det viktiga bottenmötet med Cesena. Tredjejumbon från Sardinien vann med 2-1 och krympte avståndet till Atalanta, på rätt sida nedflyttningsstrecket, till två poäng.

Juventus leder ligan med tre poäng, tack vare 3-1 borta mot Napoli. Martin Caceres fixade ledningsmålet efter 70 minuters spel innan Arturo Vidal fastställde slutresultatet i slutminuterna.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport