TT-Sport

Sjachtar stod upp mot Bayern München

TT-SPORT

Fotboll. 110 mil från hemstaden och mitt uppe i ett ligauppehåll.

Trots det lyckades Sjachtar Donetsk kämpa sig till ett oavgjort hemma mot storfavoriten Bayern München.

Oroligheterna i Ukraina har tvingat fotbollsklubben Sjachtar Donetsk att lämna staden Donetsk och hemmaarenan Donbass för att flytta 110 mil västerut till Lviv i andra änden av landet.

Och som om det inte var nog så kom laget till Champions League-åttondelsfinalen mot Bayern München utan ordentlig matchvana. Inte sedan den femte december hade den ukrainska ligatvåan spelat en tävlingsmatch. Men mot den formstarka storfavoriten Bayern München - som krossade Hamburg med hela 8-0 senast - stod ett bestämt Sjachtar upp. Lagkaptenen och Sjachtar-ikonen Dario Srna satte tonen genom att trycka sitt huvud mot Jerome Boateng som gick i marken; de tillfälliga Lviv-borna skulle inte ge sig utan strid.

Genom hårt, disciplinerat arbete lyckades hemmalaget freda sitt mål i den första halvleken och när gästernas Xabi Alonso drog på sig en utvisning efter timmens spel ebbade Bayern-pressen ut.

0-0-resultatet lär dock inte vara alltför bekymrande för Pep Guardiolas mannar som är storfavoriter att vinna returen på hemmaplan.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport