Gulldén: "Det är bara vinst som räknas"

TT-SPORT

Handboll. Sverige går in i mellanrundan av handbolls-EM som gruppledare, och Isabelle Gulldén har kommit hem till Göteborg för att förverkliga en dröm.

– Det är guldet jag saknar. Det hade varit väldigt härligt att ta det här på hemmaplan, säger hon.

Mörbultad, sliten men inte på något sätt slut. Ungefär så kan man sammanfatta statusen på den svenska stjärnan som klev av tåget från Stockholm i Göteborg på fredagen.

– Det går bättre och bättre. Lårkakan, eller vad det är, ska bli bättre. Om det var hela andra halvlek som var jobbig mot Slovenien så var det en kvart mot Serbien. Så nu ska det förhoppningsvis vara bra hela vägen, säger Gulldén.

27-åringen gjorde sin första landskamp för nio år sedan och mästerskapsdebuterade i OS 2008. Det senaste året i klubblaget Bukarest har varit det kanske bästa i hennes karriär, med seger i Champions League och dessutom en skytteligatitel i samma turnering.

"Vill vinna någonting"

Så på sätt och vis ligger det här hemmamästerskapet perfekt.

– Jag hade helst haft det ett år det inte var ett OS, med tanke på kroppen och så. Men annars så är det verkligen det bästa, jag hade ju inte velat ha det här för fem-sex år sedan utan det är nu det passar bra.

Hon var med och tog silver i EM 2010 och även och bärgade EM-bronset 2014 - Sveriges hittills enda mästerskapsmedaljer på damsidan.

– Jag älskar att ta medalj med landslaget överlag, för det känns nästan som guld varje gång man tar medalj på något sätt. Det händer inte så ofta och det är jäkligt svårt att ta medalj på den här nivån. Men det är klart att guld smakar bättre. Jag vill vinna någonting med landslaget, det har jag alltid velat. Och sedan vi tog silvret så har man hela tiden haft en dröm om att ta en guldmedalj någon gång.

– Det skulle betyda jättemycket att få ta det nu, just för att det är på hemmaplan. Även om jag fortfarande är ung så börjar man ju känna att kroppen är sliten av så många mästerskap. Det hade varit väldigt härligt att ta det här på hemmaplan.

"Oerhört jämnt"

Sverige har med sig tre poäng och bäst målskillnad in i den nya gruppen i mellanrundan. Härnäst väntar matcher mot först Nederländerna, sedan Frankrike och till sist Tyskland.

– Det är oerhört jämnt. Det är egentligen bara vinst som räknas i alla matcherna. Det är fortfarande tufft, säger Gulldén.

– Det har ändå känts bra även om det på förhand kanske inte sett superduperbra ut. Vi har inte fått någon match där det har klaffat än. Vi fick till kontringsspelet lite bättre mot Serbien än tidigare, men där har vi mycket mer att hämta. Vi gör mycket mål men bränner ändå en del lägen.

TT